maanantai 24. elokuuta 2015

Viikonlopun lempeä katkarapupasta

 
Kesällä on menty ruokailujen suhteen vähän rennommin ja ilman suurta suunnittelua. Normaalissa arjessahan suunnittelen viikon ruoat etukäteen ostoslistoineen, mutta viimeiset pari kuukautta oltu vähän huolettomammin. Pääpiirteittäin on kyllä nautittu perusterveellistä ruokaa, mutta grillattu enemmän, käyty eväsretkillä ja syöty ulkona. Kipinä ruoanlaittoon on sen myötä ollut kadoksissa.
 
 
Viikonloppuna ajattelin kokata jotain sellaista, mitä meillä ei yleensä syödä. Jotain uutta ja vähän juhlavaakin, koska onhan nyt kyse kesän viimeisistä viikonlopuista. Katkarapua sisältäviä ruokaa laitetaan taloudessamme äärimmäisen harvoin, mutta luultavasti tämän kokeilun myötä hieman useammin. ;)
 
Kermainen katkarapupasta
 
1 sipuli         
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
2 dl ruokakermaa
pieni purkki ranskankermaa
pussillinen (300g) katkarapuja
currya
sitruunapippuria
 
tuoretta sitruunaa
tuoretta basilikaa
 
Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää currymaustetta. Sekoittele hetki ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää ruokakerma sekä ranskankerma. Kuumenna ja lisää tomaatit. Mausta sitruunapippurilla ja tarvittaessa lisää currymaustetta. Keitä kastiketta muutama minuutti ja lisää sulatetut katkaravut. Kuumenna ja tarjoa keitetyn pasta kanssa. Annoksen kruunaa tuoreesta sitruunasta puristettu kirpeä mehu ja lempeä basilika.
 
 
Siinä missä basilika on pitkään ollut suosikkiyrttini, on currysta tainnut tulla lempimausteeni. Sen mieto maku maustaa niin kasvis-, kana- kuin kalaruoat, antaen samalla kauniin värin. Myös tuoretta sitruunaa pyrin käyttämään paljon: sitä löytyy ruoan lisäksi myös vesilasista.
 
 

12 kommenttia:

  1. Nam voi että kuinka hyvää. Katkisten kanssa sopii hyvin myös ihan vaikka valkosipulla ryyditetty öljykin. Arvaa kenelle tuli nälkä!

    Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, tuota öljyä voisinkin kokeilla! Mukavan yksinkertaista, mutta maukasta. :) Mukavaa loppuviikkoa! <3

      Poista
  2. Oih nam nam, näyttää niin herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  3. Nam tätä kokeilenkin minulle ja miehelleni seuraavan kerran kun olemme kaksin kotosalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidätte! <3 Tämä on kiva resepti, kun on aika yksinkertainen valmistaa, mutta maukas ja ripauksen juhlava. :)

      Poista
  4. Oi tätä pitää kokeilla! Olenkin kaivannut jotain uutta arkiruokaa piristämään rutiineja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä tekee hyvää kokeilla uusia juttuja myös ravinnon suhteen. Ruoanlaitoksin tulee helposti niin rutinoitunutta. :)

      Poista
  5. Herkulliselta näyttää, pitääkin testata!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!