maanantai 5. lokakuuta 2015

Helppo suolaisen piirakan ohje


Blogistani varmasti on käynyt ilmi, että ravitsemusasioiden lisäksi pidän ruoanlaitosta ja leipomisesta. Yksi säännöllisesti tekemäni juttu on suolaiset piirakat. Ne soveltuvat niin kahvitteluun, vieraille tarjottavaksi, iltapalaksi ja salaatin kanssa myös lounaalle.
 
Teen lähes aina pohjan samalla reseptillä, joka on sekä nopea että superhelppo! Ohjeen taisin aikanaan napata talteen Pupulandia -blogista.
 
 
Helppo suolainen piirakka
 
Pohja
100g pehmeää margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
 
 
Munamaito
3 dl maitoa tai 4 dl kermamaitoseosta
2 kananmunaa
pari desiä juustoraastetta
ripaus suolaa
 
Sekoita pohjaa varten margariini ja jauhot keskenään. Lisää vesi. Taputtele taikina vuokaan, pistele haarukalla ja esipaista uunissa 200 asteessa ilman täytteitä noin 10 minuuttia.
 
Tämän jälkeen lisää pohjan päälle haluamasi täytteet ja munamaito. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
 
 
Täytteiden suhteen mahdollisuudet ovat rajattomat. Siitä huolimatta valmistan itse piiraat käyttäen aikalailla samaa valikoimaa: juustoja, tomaattia, sipulia, oliiveja, kanaa, yrttejä, kesäkurpitsaa, aurinkokuivattua tomaattia, parsakaalia... Ja jo näistähän saa vaikka millaisia yhdistelmiä aikaan.
 
 
Mitkä on teidän suosikkitäytteet suolaisissa piirakoissa? Noudatatteko yleensä samaa ohjetta, vai kokeiletteko rohkeasti uusia? :)

16 kommenttia:

  1. Aivan ihanalta kuulostaa ja näyttää <3 Mä harvemmin teen suolaisia piirakoita eikä suosikkeja ole oikein muodeostunut, joten tämä resepti lähtee testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadja! <3 Tämä onkin todella yksinkertainen resepti, jolla onnistuu takuuvarmasti! :)

      Poista
  2. Onpa ihanan näköinen piirakka! Feta on taivaallista ja basilika. Niitä tulee käytettyä

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanan näköinen piirakka! Feta on taivaallista ja basilika. Niitä tulee käytettyä

    VastaaPoista
  4. Nyt tuli nälkä :) Nam ❤️ Mukavaa tiistaita ❤️

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä piirakkaa :) Mä teen usein tonnikalapiirakkaa (jotenkin vaan tulee tehtyä aina sitä samaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tonnikalaa voisin itsekin kokeilla, sitä ei juurikaan tulee käytettyä. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  6. Ihanan näköistä! Oma suosikki on Hellapoliisin (?) chilitonnikalaohje, chilituorejuustoa, soosia ja tonnikalaa sekä kirsikkatomaatteja. On tosi maukasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Tuo ohje kuulostaa todella herkulliselta, nam! :)

      Poista
  7. Oi tätä voisin testata!! En leivo yleensä, mutta tämä kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
  8. Nami mitä herkkua! Suolaiset piirakat ovat niin hyviä, mukavia tarjottavia vieraille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kallistun nykyään suolaisen tarjottavan puolelle. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!