tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paremmat aamut, sujuvammat päivät.

*Yhteistyössä Indiedaysin ja Rynkebyn kanssa.



 
Aamut saattavat helposti tuntua lievästi sanottuna katastrofeilta. Vaikka aamiainen on kuitenkin päivän aterioista tärkein, tuntuu se usein kaikista hankalimmalta. Kiireessä myöskin tulee syötyä huonosti, mikä takaa energiavajeen ja kiukun jo aamupäiväksi. Lapsiperheissä aamiaisen tärkeys vielä korostuu ja moni varmastikin haaveilee helpommista ja sujuvammista aamuista. Kerran pari koko elämäni aikana olen aloittanut aamuni ilman aamiaista, ja niistä päivistä on tullut kaikkea muuta kuin hyviä.


 
Niinä aamuina, kun on aikainen lähtö jonnekin ja pitää olla tiettynä kellon aikana jossain, olen ottanut tavaksi esivalmistella aamiaista jo edellisenä iltana. Valmiiksi pilkottuja kasviksia ja hedelmiä, smoothie tai mehu valmiiksi kannuun ja astiatkin pöytään.

Värejä sekä hyvälaatuisia raaka-aineita. Näin ainakin itse lähden astetta hyväntuulisempana ja energisempana liikkeelle. Aamiainen maistuu paremmin ilman tulipalokiirettä ja perheen kanssa ehtii vaihtamaan muutaman järkevän sanankin. Hyvä aamu antaa puitteet hyvin sujuvalle päivälle. Kunnollisesta aamiaisesta aivot ja keho saavat hyvää energiaa vaikuttaen positiivisesti mielialaan koko päivän ajan.

 
 
Viikonlopuissa on parasta hitaat aamut ja runsaammat aamiaiset. Mitään hotellitason aamiaisia ei meilläkään tosin nautita, mutta jotain ekstraa niihin keksitään. Maistellaan vaikka uusia makuja, nautitaan kauden kasviksia, luetaan sanomalehteä rauhassa ja vietetään aikaa yhdessä.
 
Viime viikonloppuna meillä nautittiin aamiaista brunssin tapaan. Pitkien yöunien jälkeen aamiainen maistui erityisen hyviltä. Kokeilin myös uutta sämpyläreseptiä, joka sekin onnistui melkoisen hyvin.
 


 
Mitkä ovat teidän vinkit kivuttomiin aamuihin?  Katso aamujen tärkeydestä kertova  Rynkebyn tunteikas ja liikuttava video alta. <3

 
 
 

10 kommenttia:

  1. Aamuihminen ilmoittautuu! Aamuissa parasta on kiireettömyys, myös arkiaamuissa. Ite ainakin herään mieluusti aiemmin, jotta voi viettää aamun tuijottamatta kelloon. Mielummin nipistää sieltä illasta ja menee aiemmin nukkumaan. Iltaisin en ainakaan ite saa tehtyä mitään järkevää, vaan se menee lähinnä koneella surffaamiseen. Aamuisin taas tuntuu olevan luovimmillaan ja silloin saa muutenkin hurjasti aikaiseksi. Aamut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireettömät aamut ovat myös minun kohdalla ehdoton edellytys sille, että päivä onnistuu. Välillä on kiva herätä ennen muuta perhettä, niin voi omassa rauhassa laitella aamiaista ja pukeutua.
      Ihan totta tuo, että myöhään iltaisin saisi jotain järkevää aikaan. Koneella surffailuun se yleensä menee, ellen innostu lukemaan jotain koukuttavaa kirjaa. :D Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Olen päiväihminen, mutta jahka herään saan ns.aamusella eniten aikaiseksi. Nyt alkoi tekemään mieli kotona leivottua leipää ja totisesti aion leipoa tänään jotain. :)

    Aurinkoista viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamut ja päivät onkin kiva olla tehokas, voi sitten illemmalla hyvällä omalla tunnolla ottaa vähän rennommin. Tuntuu siltä, että itsekin leivon taas huomenna. Olen koukuttunut itse tehtyyn leipään! :) Iloista viikon jatkoa!

      Poista
  3. Minä laitan kaiken mahdollisen illalla aina valmiiksi, haluan nukkua mahdollisimman pitkään! Sämpylät näyttävät herkullisilta, saisiko niiden reseptin? Joskus oli se vaihe itsellä, etten aamuisin syönyt mitään, join vain kahvin ja pärjäsin sillä ihan hyvin tuonne yhdentoista paikkeille, mutta nykyään juon joko smoothien tai syön raakapuuron, riippuu, kumman olen illalla viitsinyt väkertää valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on todella hyvä tapa, itsekin tykkään laittaa kaiken illalla valmiiksi, niin seuraavana päivänä on sitten helpompaa aloittaa aamu. Hyvä, kun mainitsit raakapuuron, pitää nimittäin tehdä taas joskus! :) Sämpyläresepti on nyt uusimmassa postauksessa. :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Ihania kuvia <3 Aamut on kyllä todella tärkeä osa päivää ja hyvällä aamulla lähtee päivä paremmin käyntiin :)


    ♥ Vilhelmiina Lyydia

    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilhelmiina Lyydia. <3 Aamuilla on suuren suuri merkitys, onneksi ne yleensä lähtee melko hyvin käyntiin. :)

      Poista
  5. Aamua helpottaa hyvä kahvi, (luomu)mehu joka päiväisillä vitamiineilla, jotakin hyvää helppoa syötävää (itse tehty mysli, puuro, leipä ym.) ja rauhallisuus. Minulla herääminen vie aikaa ja mitä hitaammin aamu sujuu sen parempi minulle :) Ihana muuten tuo video lopussa, meillä juodaan pääsääntöisesti God Morgonin mehuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvi on ihan ehdoton aamuun, muuten ei tule mitään! :) Hitaat ja rauhalliset aamut ovat ihan parasta. <3 Onneksi usein viikonloppuisin ne käyvät toteen. Tuossa videossa on niin paljon tunnetta mukana, itsekin olen katsonut sen moneen kertaan. <3 Aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!