sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Khadi ja vuoden eka juoksulenkki

Sunnuntaiaamut ovat meillä yleensä rauhallisia. Kaupat ovat kiinni, joten ruokaostoksille ei tarvitse rynnätä. Harrastuksiin ei ole kiire. Harvoin myöskään sovimme näihin ajankohtiin mitään menoja. On kiva lopettaa viikko leppoisasti ja antaa ajan näyttä, millainen päivästä muodostuu.
 
Aamiaisen hiukan laskeuduttua ja Pikku-Bambin touhutessa isänsä kanssa kävin kokeilemassa, miltäs se juokseminen tuntuikaan. Viime kerrasta on ainakin neljä kuukautta. Kokeilumielessä tein puolen tunnin lenkin, josta juoksin noin puolet ajasta. Pieni lumisade ja pari miinusastetta eivät haitanneet. Sain hien pintaan ja raikkaan happihyppelyn. Lenkiltä palasi virkistynyt nainen.

 
Aamusta testasin myös uutta KHADI-merkkistä kasvonaamiota, jonka sain luonnonkosmetiikan verkkokauppa Biodelly.fi :stä blogiin tuotetestausta varten. Khadi oli itselleni täysin uusi tuotesarja luonnonkosmetiikan puolelta. Sarja perustuu Ayurvedaan, joka puolestaan on ikivanha tiede pohjautuen kokonaisvaltaiseen kehonhoitoon ja yrttilääkintään. Ayuerveda tieteenä on minulle siis tuttu muista yhteyksistä, mutta se on tarina erikseen. :)

 
Kokeilemani Khadi Ruusu -kasvonaamio on suunnattu herkälle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Naamio on yhdistelmä erilaisia yrttejä, jotka syvähoitavat ja elvyttävät ihoa, kosteuttavat, lisäävät elastisuutta ja puolustuskykyä. Tarkemman ja mielenkiintoisen kuvauksen tuotteesta voit lukea tästä.

 
Ruusu -kasvonaamio on kivassa peltipurkissa, mistä peltipurkkien himohamstraajana olen erittäin kiitollinen. Suurin ylläri oli kuitenkin se, että kasvonaamio on jauhemainen, mistä veteen, maitoon tai ruusuveteen sekoittamalla tehdään naamio. Naamio on helppo valmistaa, ja sen annetaan tekeytyä vähän aikaa ennen käyttöä. Koostumus on hieman rakeinen ja väri vihertävä, joista mieleen tulikin Henna-hiusväri, jolla tavoittelin leiskuvan punaista tukkaa teinivuosina.


 
Kasvonaamio neuvotaan levittämään öljytyille kasvoille. Levityksen jälkeen naamio saa vaikutta 10-15 minuuttia. Kuivuessaan naamio kovettuu savinaamion tapaan. Vaikutusajan jälkeen kostutin kasvot ja hieroin naamiota kasvoille pyörivin liikkein vaikutuksen tehostamiseksi. Poishuuhtomisen jälkeen iho tuntui pehmeältä ja virkistyneeltä. Ihan kuin jostain olisi ilmaantunut myös ekstrakimmoisuutta.
 
Pienen tarkastelun jälkeen peiliin katsoessa huomasin, että ihoni punoitti, etenkin niistä kohdin missä naamion raja oli kulkenut. Säikähdin jo, että sainko nyt elämäni ensimmäisen allergisen reaktion kosmetiikkatuotteesta. Muutaman syvään hengittämisen ja yhden kahvikupillisen jälkeen punaisuus kuitenkin katosi, ja turhat epäilykset sai unohtaa.
 
Tuloksena siis raikas, pehmeä ja hoidetun oloinen iho. Khadi-tuoteperhe kauniine purkkeineen on niin mielenkiintoinen tuttavuus, että mieli tekee tutustua myös sen muihin tuotteisiin.

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa hyvältä! :) Mun on pitkään pitänyt hankkia merkiltä uusi vartaloöljy ja joku toinenkin naamio, kun kokeilin viime keväänä Khadin appelsiininaamiota ja Hibiscus -öljyä. Tykkäsin molemmista kovasti! Postaus täällä, jos haluat kurkata :) Biodelly kuuluu muuten mun suosikkiverkkokauppoihin, toimitus on aina nopeaa ja palvelu ystävällistä. Laaja valikoima ihanaa luonnonkosmetiikkaa on tietty myös suuri plussa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naamio on varsin ihastuttava, vielä nyt seuraavanakin päivänä sen vaikutus tuntuu. Kävinkin jo kommentoimassa sun postaukseen Khadista. Löysin muuten ihan sieltä valtavasti tietoa ko. tuotesarjasta. :) Luonnonkosmetiikka on näköjään sellaista, mihin helposti koukuttuu. ;)

   Poista
 2. En ole kuullutkaan Khadista mutta vaikuttaapa mielenkiintoiselta. <3 Ihanaa alkanutta viikkoa Niina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! On vähän erilainen ja juurikin mielenkiintoinen luonnonkosmetiikkasarja. :) Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 3. Khadin hiusvärit ovat kehuttuja, mutta mulla ei toiminut. Kokeilin myös Khadin shampoota ja se aiheutti päänahan kutinaa. Mutta monille nämä ovat käyneet ja ovat kyllä hyvälaatuisia, minä olen vaan niin allerginen herkkis, että ei sopinut. Suosittelen kuitenkin testaamaan!

  Kiva, että olen löytänyt jonkun toisenkin luonnonkosmetiikkaa käyttävän bloggaajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukava kuulla myös toisenlaisia käyttäjäkokemuksia, kun se on niin yksilöllistä mikä kenellekin sopii. Olen ihan hurahtanut luonnonkosmetiikkaan, joten nämä postaukset eivät ainakaan lopu. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!