tiistai 20. tammikuuta 2015

Pakkaspäivän smoothie

Kirpeän kylmät päivät ajavat pikkulapsiperheet sisätiloihin. Tuntien päivittäiset ulkoilut vaihtuvat lyhempiin pyrähdyksiin. Ulkoiluun tottunutta sisällä olo pistää ramaisemaan. Kaikki aktiviteetit kotona on kyllä otettu käyttöön. Vaihtelun vuoksi ja piristystarkoitukseen tehtiin tänään välipalasmoothieta.

 
Viime kesänä ja syksynä smoothie kuului lähes päivittäiseen ruokavalioon. Innostus hiipui kuitenkin talvea kohden. Nyt aion taas ottaa smoothien nauttimisen käytäntöön säännöllisesti. Pieneen määrään saa upotettua mm. suuren määrän vitamiineja ja kuituja. Sisältöä voi vaihdella mielen mukaan ja siihenhän käy melkein mikä vaan. Smoothie onkin ihan koko perheen herkku.
 

 
Tämän päiväiseen smoothieen käytin appelsiinia, banaania, greippimehua ja maustamatonta jugurttia. Aiemmin olen tehnyt mm. vihersmoothieta, joka kuulostaa hurjalta, mutta on oikeasti todella maukasta ja kokeilemisen arvoista. Vähän houkuttaisi kokeilla, miten kiinankaali taipuu smoothieen. Sitä nimittäin löytyy jääkaapista suuri lohko. Mikähän sen kanssa olisi hyvä yhdistelmä?
 
 
 
Huomatkaahan, että pikkuiseen arvontaan voi osallistua vielä huomiseen saakka TÄSTÄ. :)

2 kommenttia:

  1. Te olette jo välipalalla ja tää tässä vasta miettii aamupalaa ;) Elämä on niin erilaista ilman lapsosia!! Toivotaan, että pakkaset tuosta vähän laskee jossain vaiheessa niin sitten on taas kiva ulkoilla. Muistan, että päiväkodissakin aina kauhulla odotettiin pakkasjaksoja. Yli 30 lasta sisätiloissa koko päivän on myös aikamoinen kaaos ;)

    VastaaPoista
  2. No joo, voin vain kuvitella millaista se 30 lapsen kanssa. :) Toivotaan, että pian saadaan kivemmat ulkoilukelit. Kyllä sitä itsekin kaipaa reippaalle lenkille pieneen pakkassäähän. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!