perjantai 12. kesäkuuta 2015

Hyvinvointihaaste

Otin kopin Violan blogissa meneillään olevasta hyvinvointihaasteesta. Koska omilla valinnoilla ja pienillä teoilla on suuri vaikutus siihen, miten jaksellaan, lähdin toteuttamaan Violan haastetta enemmän kuin mielelläni. Haaste kestää pari viikkoa ja jokaiselle päivälle on pieni tehtävänsä. Violan blogissa haaste kulkee nimellä Viiden suora.

Inspiroiduin haasteesta niin paljon, että halusin vinkata siitä teillekin. Samalla saatte pienen palan siitä, miten minulla on haaste lähtenyt käyntiin ja kuinka se matkan varrella etenee. Tässä esimerkki:

Haaste 1: Heitä pois viisi tavaraa, joista et enää hyödy ja joista ei enää ole iloa.
 
Ahahaa, helppo homma! Olen nimittäin viime aikoina herännyt siihen, kuinka paljon oikeasti turhaa tavaraa on kätköissä. Vaikka juuri kolusin kaapit läpi, kyllä sitä tarpeetonta löytyy vieläkin. Ja löytyi vähän enemmänkin, kuin ne viisi kappaletta...
 
1. Kitsahtanut t-paita ja korkokengät, joista ei koskaan ole ollut itselle muuta kuin silmän iloa. Haaveilen huikean korkeista koroista, vaikka olen todennut niillä kävelyn itselleni mahdottomaksi. Nämä lähtee kierrätykseen.


2. Nippu lehtiä vuosilta 2012 ja 2013. Moneen kertaan luettuja. Uusi osoite: paperinkeräys.


3. Kuivahtaneita ja vanhentuneita kynsilakkoja. Nämä on ihan roskiskamaa.


4. Huiveja ja panta, joita en ole käyttänyt vuosiin. Jokohan näistä nyt jo hennoisi luopua? Kyllä! Nämäkin lähtevät kiertoon.


5. Vanhoja aurinkorasvoja. Nämä eivät varmaan enää ole kovin turvallisiakaan. Ja säilytystapa lämpimässä kylpyhuoneessa on tuskin ollut oikeaoppinen paikka näille. Roskiin.


Täällä lähti perjantai energisesti käyntiin jumppatunnilla, minkä jälkeen jaksaakin touhuta. Oliko Violan haaste teille jo tuttu? Osallistukaa tekin, tämä ei voi olla ainakaan huono juttu! :)

10 kommenttia:

 1. Tämä olisi hyvä haaste kyllä minullekin :) Täytyy laittaa korvan taakse :) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä on ollut hauska tehdä. Pienillä jutuilla voi olla suuri merkitys. :) Ihanaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista
 2. Tekisi hyvää täälläkin tällainen haaste! Kaappeja olisi tosiaan hyvä alkaa tyhjentelemään, helposti tulee säilöttyä kaikkea turhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, olenko taivastellut sitä tavaramäärää, mitä meilläkin on... Pari vuotta sitten muuton yhteydessä laitoin hurjan määrän tavaroita pois, mutta niin vain on uutta kertynyt. Mukavaa lauantai-iltaa! :)

   Poista
 3. Kiva kun vinkkasit! Haaste kuulostaa mielenkiintoiselta ja taidanpa lähteä siihen itsekin mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaikutti niin kivalta, että oli ihan pakko kertoa tästä. :) Laitahan blogiin raporttia, miten haaste etenee. :)

   Poista
 4. Oikein hyvä haaste! Mutta mä toteutan tuollaista jatkuvasti, niin en koe tätä oikein haasteena.

  Vanhat lehdet olen antanut eteenpäin kaverille, jolla ei ole varaa tilata lehtiä ja joskus vienyt kouluille askartelumatskuksi. Kynsilakat on ongelmajätettä, joten ei roskikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä haasteessa on monta muutakin juttua. Itsekin teen paljon tämän kaltaisia juttuja ihan koko ajan, mutta osa päivistä on ollut sellaisia, että jokin pieni asiakin voi tuntua haasteelta. :)

   Tuo olisikin hyvä, jos saisi kaikki jutut, esim. lehdet, kiertoon. Näille ei vaan tuntunut olevan enää ottajia, joten pitkin hampain kiikutin lehtiroskikseen. :/ Rentoa viikonlopun jatkoa! :)

   Poista
 5. Onpa mahtava haaste! Tavaraa kun tuntuu kertyvän kaappien kätköihin. :) Otan kopin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva? :) Sen lisäksi, että tulee siivottua, tässä haasteessa on monta muutakin kivaa juttua. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!