maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kodin uusi ilme minibudjetilla


En ole mikään himosisustaja. Meillä nyt on sen näköistä, kun on. Pidän kauniista asioista, pehmeistä sävyistä ja kodikkuudesta.  Kotona pitää olla puhdasta, viihtyisää ja toimivaa. Muut sisustusjutut tulevat sen jälkeen. Verhot ei meillä vaihdu joka sesongin mukaan, eikä kyllä muutkaan tekstiilit. Joskus ostan jotain pientä sisustustavaraa ja vaihdan jonkun huonekalun paikkaa. Ikean reissulta tarttuu joskus jotain mukaan, mutta hyvin maltillinen olen sielläkin.
 
Tänä keväänä poikkeuksellisesti sain jonkinlaisen inspiraation. Tuntui, että kaipaan jotain uudistusta, eivätkä feng shuitkaan tainneet olla oikein kohdallaan. Suursiivouskin oli jäänyt tekemättä... Sitten alkoikin rivakka koti kesäkuntoon -projekti, jonka halusin toteuttaa luonto- sekä kukkaroystävällisellä tavalla.
 
Ihan ensimmäisenä aloitin deletoimalla mahdollisimman paljon kaikkea tarpeetonta. Vaikka olen nykyään pyrkinyt siihen, että en jemmaile turhia tavaroita, niin kyllä sitä löytyikin. Tähän mennessä listalla on kaikkea risoista Kinder-yllätyksistä arkkupakastimeen. Samalla kaapin perukoilta löytyi myös ihan käypää unohdettua tavaraa, jonka otin nyt käyttöön. Tekstiilejäkin vein kierrätykseen kassikaupalla. Ensin suunnittelin kirppapöydän pitämistä, mutta siivoamisen sijaan kaikki energia ja aika olisi mennyt siihen. Oli helpompi viedä tavarat suoraan sinne, missä niitä tarvitaan.
 
On huojentavaa luopua tarpeettomista esineistä. Tuntuu, että on helpompi hengittää ja tilaakin on enemmän. Olenkohan jonkin sortin materialisti, kun aika useaan esineeseen on voimakas kiintymyssuhde?
 
Seuraavaksi törsäsin ja ostin suuren peltisen säilytyslaatikon keittiöön. Ryynit, pavut, pähkinät ja muut aamiaisella tarvittavat paketit ovat nyt keittiön tason ja kaappien sijaan kaikki siististi yhdessä paikassa. Kätevää. Tämä projektini kallein ostos oli siis peltilaatikko, 12 euroa.

 
Kaikki sekaväriset ruukut ja korit myös ottivat päähän, kun selkeästi koti kaipasi raikkautta ja yhteneväistä linjaa. Lohkaisinkin sisustusbudjetista neljä euroa valkoiseen spaymaaliin. On kuulkaas kätevää, nopeaa ja edullista. Ainoa haittapuoli on haju, joka tunki sisään parvekkeelta, vaikka ovi oli kiinni. Kunnon tuuletus tietenkin vei katkun pois.


 
Kun turhat kamat oli saatu pois, pitihän sitä jotain tulla tilallekin. Kirpparilta löysin mm. vaalean pöytäliinan ja valkoisen tarjottimen yhteishintaan 1 euro. Facebookin kierrätysryhmästä sain keittiöön moitteettomassa kunnossa olevan maton. Itse lahjoitin tuonne aiemmin mm. nojatuolin. Näin se homma toimii.

 
Vaihtelin myös taulujen paikkoja, mikä myös toi ihan uutta ilmettä kotiin. Aika moni muukin esine päätyi uudelleen sijoitteluun. Yhden tuolin päällisen verhoilin nitojaa apuna käyttäen ja hyvä tuli. Tästä taas oppi, että pienillä asioilla ja pienellä budjetillakin saa paljon aikaan.
 
Kaiken tämän lomassa olen puhdistanut kotia Hyvinvoinnin Tavaratalosta testiin saamallani puhdistuskivellä, joka osoittautui oikeaksi siivouksen monitoimityökaluksi. Tuosta tuotteesta kirjoittelen vielä lisää myöhemmin.

 
Onko teillä hyviä vinkkejä sisustamiseen suhteen teemalla minibudjetti ja kierrätys? :)  Nyt olisini nimittäin intoa tuunata vaikka mitä, mutta omat ideat lyö vähän tyhjää. Jos teillä on aiheesta postauksia, linkittäkää ihmeessä kommentteihin! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!