tiistai 23. kesäkuuta 2015

Luettaisiinko jotain?

 


Olen pienestä pitäen ollut kova lukemaan. Kiinnostus kirjoja ja lukemista kohtaan tulee jo lapsuudesta. Myös mieheni on aikamoinen lukutoukka, ja toivonkin, että innostus lukemista kohtaan periytyy myös tyttärelle.

Opiskellessakaan se, että "pitää lukea", ei koskaan ole tuottanut vaikeuksia. Useimmiten viihdyin kyllä nenä kiinni kirjassa. On sitten toki asia erikseen, kuinka paljon luettua asiaa tuolloin tallentui muistiin...
 
Jossain vaiheessa suurin into lukemista kohtaan kuitenkin lopahti. Muut harrastukset ja hektinen elämäntyyli veivät mennessään. Internet korvasi tiedonhaun kirjoista ja netin palstat aiemmin lukemani lehdet. Nyt on taas välillä ollut jaksoja, että luen paljonkin. Toisinaan väsymys ja karkailevat ajatukset katkaisevat aloittamani tuokiot kirjojen parissa. Mutta sellaista se kai välillä on, että oikeaa hetkeä ei löydy.

 
Tykkään lukea jännityskirjallisuutta. On kirjailijoita, joiden koko tuotannon olen kahlannut läpi. Viime aikoina lukemani tekstit ovat puskeneet uniinkin. Useampi yö on mennyt murhia ja muita mysteereitä ratkoessa. Huh huh. Aamuisin olo on ollut kaikkea muuta, kuin levännyt.
 
Trillereiden välissä olen lukenut kepeämpää kirjallisuutta ja lehtiä. Luen myös tieto- ja harrastekirjallisuutta, vaikka suurin osa käsityöohjeista ei pääsekään toteutuksen asteelle. Lehdistä on kiva lukea artikkeleita, ja ei niin harmitakaan vaikka lyhyen luvun lukeminen keskeytyy. Kesällä lehti kulkee mukana laukussa rannalle ja puistoon. Myös päiväkahvit parvekkeella jonkin kivan lehden parissa kuuluu minun kesääni.

 
Lukeminen myös kehittää ja on oiva apu tässäkin rakkaassa harrastuksessa, eli blogin kirjoittamisessa. Kun lukee säännöllisesti, sanavarasto laajenee, kirjoittaminen on sujuvaa ja kielioppi säilyy muistissa paremmin. Oma netissä vietetty aikakin on vähentynyt. Liiallinen ruudun tuijottaminen saa pään ihan puuroksi.

Lehdistä saan myös ideoita omiin postauksiini. Tämän hetken luetuimmat lehdet sanomalehden lisäksi ovat Kodin KuvalehtiKotivinkki ja Kotiliesi. Kuten huomaatte, kaikki kotiin liittyvä kiinnostaa. ;) On kiva, että yhdestä lehdestä voi lukea mm. reseptejä, ajankohtaisista ilmiöistä, ihmissuhteista ja terveydestä. On lyhkäisempiä juttuja ja pidempiä lukupaketteja. Jutun aiheiden lisäksi ammennan lehdistä ideoita valokuvaamiseen. Kauniit kuvat inspiroivat ja kehittävät omaa silmää.  Kotivinkistä sain myös idean omaan minipuutarhaan. Siitä kirjoitin tämän postauksen, josta tuli hetkessä yksi blogin luetuimmista jutuista. :)


Välillä selailen myös harrastelehtiä, kuten Kunto Plussaa tai Fit -lehteä. Näistä saa esimerkiksi hyviä täsmäohjeita treenaamiseen ja terveellisiä ruokavinkkejä. Tällä hetkellä taitaakin olla niin, että reseptien suhteen lehdet toimivat keittokirjoja suurempana inspiraation lähteenä.
 
Kuinka paljon teillä luetaan ja minkä tyyppistä kirjallisuutta? Valitsetko kirjan vai lehden?

7 kommenttia:

 1. Mä olen lukenut paljon Mary Higgins Clarkin kirjoja! :) Ahmin niitä joskus oikein urakalla. Hyllystä löytyy vieläkin useampia. Viime vuosina lukeminen on jäänyt vähemmälle, aika lailla samoista syistä kuin sullakin. Miten se arjen hektisyys viekin mennessään. Tänä kesänä yritän taas herättää vanhan harrastuksen henkiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin nuo Mary Higgins Clarkin kirjat on olleet oikein intohimo! Yleensä juuri joulun alla on ilmestynyt uusi suomennettu teos, ja arvaa vaan olenko odottanut joulua, kun olen arvellut saavani kirjan lahjaksi. :) Iso peukku lukuinnon löytämiselle! <3

   Poista
 2. Täällä luetaan päivittäin, sekä lehtiä että kirjoja! Tykkään lukea ns. self help -kirjoja eli kirjoja itsensä kehittämisestä. Luen paljon myös joogaan liittyvää kirjallisuutta, osaksi myös siksi että se liittyy tulevaan ammattiini. Pidän siis kirjallisuudesta, josta saa myös uutta tietoa ja ajattelemisen aihetta. Lehdistä saa paljon inspiraatiota moneen elämän osa-alueeseen. Luen jonkin verran myös vieraskielisiä (englanti ja espanja) lehtiä kehittääkseni kielitaitoani. Uskon että kaikenlainen lukeminen avartaa mieltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on kyllä ihanaa. <3 Vieraskielien kirjallisuus ei varmaan taipuisi enää minulta, mutta on hieno tapa pitää kielitaitoa yllä ja kehittää sitä. Voisitkin tehdä jonkun kirjoihin liittyvän postauksen, kun luet niin paljon? :)

   Poista
 3. Oon lukenut viime vuosina tosi vähän, ennen tuli luettua paljon kirjoja! Nyt kuitenkin tuntuu, että ei jotenkin ole tarpeeksi aikaa keskittyä rauhassa lukemaan.. Ehkä nyt kesälomalla voisi kuitenkin jotain kivaa yrittää lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä. :/ Kirja kuitenkin vaatii sen oman keskittymisrauhan. Minäkin ajattelin kesän aikana elvyttää lukuharrastusta. Valoisat illat ei väsytä niin paljon kuin talven pimeys, joten iltaisin saatan hyvinkin jaksaa lukea luvun tai pari. :)

   Poista
 4. Ennen luin todella paljon, miehen tultua mukaan kuvioihin niin huomattavasti vähemmän. Omaan makuuni on rikoskirjat, fantasia ym. Viime vuosien lemppari kirjailijoitani ovat Unni Lindell, Nora Roberts, Diane Chamberlain, Tove Jansson. Nyt uusimpana tuttavuutena olen löytänyt ruotsalisen dekkarikirjailija Kristina Ohlssonin, jonka kirjat ovat todella hyviä! :) Onneksi olen saanut taas uutta potkua lukemiseen, tekee todella hyvää vastapainoa kaikelle muulle arjelle. Itse valitsen ehdottomasti kirjan ja pokkaria en hyväksy mistään hinnasta ;)

  Lehtiä luen itse jonkinverran, kokoajan on iso pino miehen kitaran vahvistimen päällä odottamassa lukemista ja välillä tartunkin suurella innolla pinoon. (kunnes taas unohdan ne). Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!