lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivän kattaus

 
Valmistin tänään muutaman niin maukkaan ja helpon ruokalajin, että tulin tänne vielä jakamaan reseptit; tiedä vaikka joku innostuisi kokkaamaan näitä jo huomenna! ;)
 
Alun perin olin ajatellut Pyhäinpäiväksi paistettua halloumjuustoa lisukkeineen, mutta lähikaupassa tarjouksessa ollut lohi sai suunnitelmat muuttumaan. Tänä syksynä olenkin valmistanut ihan ennätysvähän kalaruokia, joten jospa tästä taas innostun. Kokonaisuudessaan meidän menumme koostui paistetusta lohesta, lankkuperunoista ja punajuuri-fetapaistoksesta.
 
 
Aika usein meillä valmistetaan uunikasviksia ja lohkoperunoita, ja nyt kokeilinkin ensimmäistä kertaa lankkuperunoita. Todella hyvää, helppoa, nopeaa ja edullista! Pidemmittä puheitta, tässä ohje:
 

Lankkuperunat

 
1 kg perunoita
3 rkl öljyä
3 rkl korppujauhoja
1 rkl grillimaustetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
 
Pese perunat hyvin, älä kuori. Leikkaa perunat puoliksi, ja sitten vielä puolikas 3-4 viipaleeksi. Tähän kannattaa valita mahdollisimman suuria perunoita, niin pääsee helpommalla. Laita perunanviipaleet kulhoon ja sekoita mukaan öljy, korppujauho ja mausteet. (Varmaankin joutuu tekemään useammassa osassa, ellei omista megaisoa kulhoa). Lado perunaviipaleet pellille ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
 
 
Punajuuri puolestaan on kuulunut syksyn suosikkijuuriksiin. Värjäävästä ominaisuudestaan huolimatta sitä on meillä valmistettua monella eri tapaa. Tänään valmistin siitä kermaisen paistoksen, joka runsaan kerman ansiosta toimitti myös kastikkeen virkaa.
 
 

Punajuuri-fetapaistos

 
5 kpl keskikokoisia punajuuria
100 g fetajuustoa
2,5 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
timjamia
 
Kuutioi punajuuri ja murenna fetajuusto. Sekoittele ne paistovuokaan kerman ja mausteiden kanssa. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat kypsiä ja pehmeitä.
 
 
Kalan paistoin ihan perinteisesti voi-oliiviöljyseoksessa suolalla, pippurilla ja sitruunalla maustettuna.
 
 
 
Illalla kävimme vielä viemässä hautausmaalle kynttilän. Kaupunki oli syksyinen, rauhallinen ja kaunis.
 


 
 

10 kommenttia:

  1. näyttää kyllä mielettömän hyvältä !

    VastaaPoista
  2. Hyvät ja helpot ohjeet :) Täytyy kirjoittaa ohjeet ylös...Leppoisaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tuntuu, että kaikki maukkaat ruokaohjeet olisi aina todella monimutkaisia, mutta onneksi löytyy poikkeuksia. :) Mukavaa viikkoa! <3

      Poista
  3. Hyvältä näyttää ja vaikka juuri söin aamupalaa, iski nälkä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapostausten lukeminen on aina niin riskialtista: saa vatsan kurnimaan. :D

      Poista
  4. Täytyy testata noita punajuuria :) Vanha hautausmaa on kyllä kaunis juhlapyhinä. Meiltä jäi hautakäynti väliin, mutta jouluna sitten papan haudalle kynttilä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuriin käy hyvin myös Aurajuusto tai vuohenjuusto, jota usein käytän. Hautausmaa oli niin kaunis ja rauhallinen. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!