tiistai 24. marraskuuta 2015

10 viikkoa Hyvinvointivalmennusta -Kuinkas siinä kävikään?

 
Elokuusta saakka olette päässeet seuramaan minun ja yhdeksän muun bloggaajan osallistumista IWELLON 10 viikon hyvinvointivalmennukseen. Lähdin hakemaan stressitöntä ja vähemmän suorituskeskeisempää, liikunnallista elämäntapaa. Halusin lisää energiaa, liikunnan luonnolliseksi osaksi arkea ja ryhdikkäämpää ulkoista olemusta. Mitkä ovat ajatukset valmennuksen jälkeen? Miltä tällä hetkellä tuntuu? Onnistuinko?
 
 
 
Muistan, kun valmennus alkoi. Olin intoa täynnä. Jännittikin, mukavalla tavalla. Valmennus oli jotain ihan uutta, enkä itsekään vielä tiennyt mihin olin lähtenyt mukaan. En tuntenut ketään muista bloggaajista, joten olo oli vähän kuin ensimmäisenä koulupäivänä!  (Uusien kynien sijaan ostin uudet jumppavaatteet ;))
 
Tänä syksynä liikuin aika paljon, mutta ihan järkevissä määrin. Pääsin jo valmennuksen alussa irti tavastani kehittää liikunnasta stressi. Ehkä auttoi jo se, että sanoin asian ääneen ja kerroin siitä täällä blogissakin? Loin itselleni järkevät tavoitteet ja harrastin liikuntaa oman hyvinvointini vuoksi. 10 viikon jälkeen tuntui, että olin saavuttanut sen tasapainon, mitä elokuussa hyvinvointivalmennuksen avulla lähdin hakemaan.
 

 
Opin myös paljon ravinnosta. Omaa ruokailua tarkkaillessa aluksi ajatus kaiken punnitsemisesta ja kirjaamisesta ylös ahdisti. Kuinkas ollakaan, energian saantini oli joinain päivinä ihan liian alhainen. Ihmekös tuo, jos vähän väsytti. Vaikka söisi kuinka terveellisesti ja puhtaasti, on myös syötävä riittävästi.
 
Pääsin tutustamaan ihaniin ihmisiin, kokeilemaan uusia lajeja ja uudenlaisia tapoja liikkua. Sain runsaasti inspiraatiota ulkojumpasta ja kehon omalla painolla tehtävästä treenistä. Edelleen olen jatkanut tapaani tehdä kyykkyjä, hyppyjä ja ihan itse kehittelemiäni liikkeitä vaikka leikkipuiston laidalla.
 
 
Kymmenen viikkoa meni nopeasti. Valmennus päättyi. Samoihin aikoihin myös sopimukseni kuntokeskukselle päättyi. Kyllä, suurin intoni liikkua katosi näiden myötä. Oli tietenkin odotettavissa, että jokin notkahdus tuollaisen projektin jälkeen tulee. Aikeeni säännöllisestä kotijumpasta eivät ole toteutuneet, koska ilman ohjausta tai ohjelmaa en vaan saa kummoisia juttuja aikaan. Kotona myöskin keskittyminen on vaikeampaa, kuin muualla. Kotityöt ja muut ärsykkeet ovat silmien alla.
 

 
Ainoa, mistä olen pitänyt kiinni on jonkinlaiset kävelylenkit. Lapsen kanssa ulkoillaan kuitenkin joka päivä, joten välillä kävellään lähipuistoon sijaan vähän kauemmaksi ja otetaan hyötyliikunta irti. Niin, ja vähän jumppaillaan vaikka sen hiekkalaatikon reunalla. :) Kotona olen tehnyt perusjuttuja: lankkua, kyykkyjä, etunojapunnerruksia, venyttelyä.
 

 
Notkahduksen jälkeen olen päättänyt ottaa itseäni nyt niskasta kiinni. Ajattelin, että muutaman toimivan välineen kanssa jumppaaminen kotonakin olisi mielekkäämpää. Aion taas laatia jonkinlaisen suunnitelman, jonka avulla säilytän tämän hyvän olon ja kunnon, jonka valmennuksen avulla saavutin. Netti on varmaan pullollaan kotijumppaohjeita ja videoita. Onko teillä suositella jotain?

Ruokailun suhteen kaikki on kunnossa. Syön säännöllisesti ja hyvin, unohtamatta niitä satunnaisia herkkuhetkiä. Kun suuret linjat ruokavalion suhteen on kunnossa, voi välillä huoletta nauttia kakkupalan jos toisenkin.
 
Mutta se liikunta... Kuinka te olette onnistuneet tekemään liikunnasta luonnollisen ja säännöllisen osan elämää ilman ohjattua liikuntaa tai kuntosalikorttia?
 
 

4 kommenttia:

 1. Pari kotijumppa-kanavaa osaan suositella!
  Fitnessblender'illä on aika laidasta laitaan treenejä. Niiden sivuilla on kätevä hakukonekin, johon voi heittää esim. treenin pituus, tyyli yms. (https://www.fitnessblender.com/videos)
  Toinen on Blogilates youtuben puolella. Aivan ihanan aurinkoinen persoona Cassey niiden treenien taustalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä Mari! Kävin jo selailemassa kumpaakin kanavaa ja hyvältä vaikuttivat. :) Tuolta fitnessblenderiltä löysinkin jo joitain harjoituksia, joita voisin kokeilla lähipäivinä. :)
   Blogilatesta olenkin seurannut Instan kautta ja siitä tulee aina niin hyvälle mielelle! Joskus kauan sitten muistan tehneeni joitain harjoituksiakin tuolta, joten aika palata senkin pariin! :)

   Poista
 2. Itse olen tykännyt yoogaiasta, josta löytyy paljon muutakin kuin joogaa! Ja sitten on semmonen suhteellisen uusi kotimainen videotreenipalvelu https://www.inwell.fi/ , jota mun on pitänyt kokeilla :)

  Ite en oo vielä saanu alotettua treeniä leikkauksen jälkeen kun pelkkä venyttäminen sattuu. Normaalisti itse joogailen yoogaian kautta, lenkkeilen, teen liiankin satunnaisesti lihaskuntoa ja toki sitten hokutoryu jujutsu treenit. Saa olla milloin saan otettua itseäni niskasta kiinni ja mentyä sinnekin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta yoogaiasta olin kuullut, mutta luulin sitä pelkäksi jooga-sivustoksi, joten kiitos kun mainitsit asiasta! Sieltähän löytyi jopa kahvakuulaharjoituksia! :) Tuolta inwelliltä löysin kivoja ja sopivan lyhyitä harjoituksia, sekä ihania reseptejä! <3

   Kuntosalia kaipaan tuon lihaskunnon ylläpitoon, kun sitä tulee nyt itsekin tehtyä niin vähän. Tsemppiä sinulle toipumiseen, toivottavasti saat itsesi pian kuntoon! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!