maanantai 2. marraskuuta 2015

Blogisi tarina

 
Sain jo jokin aika sitten Nealta Kädenjälkiä sydämessä -blogista Blogisi Tarina -haasteen. Nean blogi on nuoren perheenäidin lämminhenkinen ja aktiivinen blogi, jossa ei todellakaan olla toimettomana. Itse seurailen mielelläni etenkin Nean DIY-juttuja ja arjen sattumuksia. Kiitos vielä Nea haasteesta. Postaus on odottanut luonnoksissa viimeistelyä ja oikeaa hetkeä jo jonkin aikaa, tässä se nyt tulee. :)
 
 

Blogini tarina

Ennen tätä Kuiskauksia -blogia kirjoitin toista, harvoin päivittyvää blogia, joka olikin niin amatöörimäinen, että onneksi tajusin lopettaa sen kirjoittamisen. :D No, ei nyt sentään, mutta lähinnä räpsin siihen joitain huonolaatuisia asukuvia ja ruokaohjeita. Saman henkisiä blogeja taisi silloin muutama vuosi sitten olla paljonkin, tänä päivänä bloggaaminen varmaan jotenkin vakavampaa ja harkitumpaa? Arkistoista löytyi kuitenkin muun muassa muutama ihan pätevä meikkitutorial. Edellisen blogin suljin, jo ennen kuin perustin uuden blogin.
 
 
Pari vuotta sitten, kun olin viimeisilläni raskaana, askartelin ja tein paljon käsitöitä, laitoin ruokaa ja leivoin. Kuvat jäivät oman koneen tiedostoihin lojumaan ja ohjeet raaputin milloin minkäkin paperin kulmaan. Mietin, että olisi kiva, jos nämä ohjeet kuvineen saisi jonnekin fiksusti talletettua. Hieman sen jälkeen, kun tytär syntyi, perustin Pikku-Bambin Blogin. Nimi sopi mainiosti askartelu- ja tuunausaiheiselle blogille. Blogi oli myös jotain mitä olin kaivannut: harrastus ja se oma juttu pienen vauvan äidille. Rakastan kirjoittamista ja luovaa toimintaa, ja näin ollen bloggaaminen onkin harrastus, jossa nämä kumpikin asia toteutuvat.
 
 
Aluksi rajasin aihepiirit todella tarkkaan ja varjelin yksityisyyttä huolella. En mainostanut blogiani missään millään tavalla tai kertonut koko harrastuksesta juuri kenellekään. Muita blogejakin seurasin todella vähän, enkä tuntenut ketään, jolla olisi blogi. Olin aika yksin oman pienen blogini kanssa.
 
Hiljalleen aloin kirjoittamaan myös muista aiheista ja blogi alkoi päivittymään aktiivisemmin. Aktivoiduin muutenkin: sain ja kirjoittelin kommentteja, liityin erilaisiin blogiryhmiin ja verkostoiduin muiden bloggaajien kanssa. Sain lisää lukijoita, blogikavereita ja blogihuomiota. Harrastuksesta tuli palkitsevampi. Aloin myös kirjoittamaan avoimemmin ja omilla kasvoilla. Oli helpompi niin.
 
 
Keväällä perustin blogille oman Facebook -sivun, jonne jaan postausten lisäksi muitakin kivoja ja huomion arvoisia juttuja. Samalla kutsuin kavereita tykkäämään sivusta, ja nekin jotka eivät blogista tienneet, saivat tietää viimeistään nyt.
 
Olen päässyt tekemään myös mukavia yhteistyöpostauksia eri yritysten kanssa. Ihan kaikkiin en aina lähde mukaan, mutta jos blogin arvomaailma, aika ja tuote/asia kohtaavat, se on mielestäni ok. Jonkin asteinen kaupallisuus blogeissa ei minua haittaa. Tämä harrastus on sellainen, että ei tätä ilmaisen tavaran perässä kannata tehdä. (Niitäkin kommentteja pääsee mm. keskustelupalstoilta välillä lukemaan). Olen myös tutustunut muihin bloggaajiin ja osallistunut erilaisiin tapahtumiin. Tänä syksynä olin mm. mukana 10 viikon Hyvinvointivalmennuksessa - täysin blogin ansioista.
 
 
Viime kesänä vaihdoin myös blogin nimen, koska vanha nimi ja uudet aihealueet eivät tuntuneet enää kohtaavan. Näin syntyi Kuiskauksia. Uuden kameran myötä keväällä kiinnostuin ja keskityin enemmän kuvaamiseen, ja haaveenani onkin kehittyä vielä kuvaajana ja käydä valokuvauskurssi.

Blogikuviot etenevät omalla painollaan. On aivan tuhottomasti aiheita, mistä haluaisin kirjoittaa. Luonnoksissa on aina monta postausta kesken. Välillä kuitenkin pidän parin päivänkin taukoja koko blogista. Vaikka aiheita olisi valmiina kymmeniä, mutta ei postausfiilistä, jätän siltä päivältä mieluummin bloggaamatta. Vaikka bloggaaminen onkin jo jonkinlainen elämäntapa, en halua, että se vie aikaa ja huomiota, jota vaikkapa lapseni tarvitsee. Haluan myöskin pitää tämän asiana, jota teen mielelläni. Olen aivan varma, että rivien välistä sen näkee, jos postaus on väkisin tai väärin perustein kirjoitettu. Välillä täytyy antaa myös aivojen huilata ja pitää blogitaukoa.
 
 
Bloggaamisen parissa on siis vierähtänyt vuosia, ja saman verran ainakin tulee lisää. Tämä blogi on kuitenkin niin tärkeä juttu, että ihan helposti en tätä hautaa. Blogi elää ja muuttuu, niin kuin aika ja minäkin. Tällä hetkellä lifestyle- ja hyvinvointikategoriat ovat kai lähinnä sisältöäni. Sieltä kuuluisasta luonnonkansiosta löytyy kuitenkin mm. asupostauksia, joita täällä ei Kuiskauksia-blogissa ei ainakaan kyllästymiseen asti ole ollut (vai onko? :D).
 
 
Tällainen tarina löytyy minun blogini takaa. Tiedän, että aika moni blogeista, joita seurailen, on tähän ainakin kertaalleen haastettu, joten tällä kertaa en haasta ketään. Mielelläni kuitenkin luen ajatuksianne kommenttiboksista blogeista ja bloggaamisesta. :)
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea tämä :) Aina jotenkin avaavaa kuulla tarinaa siitä mistä kaikki on lähtenyt liikkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja! Minustakin on aina mielenkiintoista tietää, mitkä tekijät ovat kutakin ihmistä motivoineet bloggaamaan. :)

   Poista
 2. Mukava oli lukea blogisi tarinaa <3 Iloa ja aurinkoa marraskuun päiviin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! <3 Minäkin pidän tarinoista ihmisten ja asioiden taustalla. :) Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 3. Tykkäsin kanssa lukea tämän, blogien tarinat ovat aina kiinnostavia! :) Tykkäsin myös tosi paljon postauksen kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lemmi, mukava että pidit postauksesta! Kuvat ovat arkistoista, matkan varrelta. :)

   Poista
 4. Voi vitsi miten ihanasti sanoit musta, kiitos ♡
  Ja oli tosi kiva lukea sunkin tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainenhan sinä olet! <3 Kiva, että löytyy muitakin tarinoista kiinnostuneita. Ja kiitos, kun haastoit minut! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!