maanantai 30. marraskuuta 2015

Halloumi-parsakaalipiirakka

 
Kun viikonloppuna sattuu heräämään pari tuntia ennen muuta perhettä, ehtii vaikka mitä. Kuten järjestää itselleen pienen hemmotteluaamun, kuten minä tein. Miehen ja lapsen vielä ollessa sikeästi unten mailla, tein itselleni kasvonaamion kuorintoineen, nappasin kivan kirjan käteen ja käperryin harmaana aamuna lämpöiseen vilttiin.


Aamupalan nautin kaikessa rauhassa ja perinteistä poiketen: puuron ja leivän sijaan pilkoin kupillisen hedelmiä, otin jääkaapista edellispäivän salaatin ja lämmitin ruokaisaa halloumijuustopiirakkaa. Keitin ison pannullisen kahvia, katselin ikkunasta heräilevää kaupunkia ja päivitin viikonlopun to do -listan. Joskus kaavoista poikkeaminen tekee hyvää.


Suolaiset piirakat ovat vierasvarana ihan ykkönen: helppoja, hyviä ja täyttäviä. Kokeilen avoimesti kaikenlaisia reseptejä, vaikka kasvispainotteiset piirakat kuuluvatkin suosikkeihini. Viime viikolla valmistamani halloumi-parsakaalipiirakka oli ensimmäinen lajissaan ja varsin onnistunut.
 
 
 
Pohjaan käytän lähes poikkeuksetta takuuvarmaa ja helppoa reseptiäni, jolla onnistuu aina. Pohjan reseptin voit napata tästä postauksesta. Tässä vielä ohje täytteeseenkin:

 

Halloumi-parsakaalipiirakka

 
1 paketti Halloumi-juustoa
100 grammaa pakaste parsakaalia
1/2 dl mustia oliiveja viipaleina
1 tomaatti
4 dl kermamaitoseosta
2 munaa
1 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
timjamia
 
Valmista ja esipaista pohja ohjeen mukaan. Pilko pohjan päälle paloiteltu juusto. Lisää tämän jälkeen sulatettu parsakaali, oliiviviipaleet ja pilkottu tomaatti. Lisää kermamaitoseokseen vispatut kananmunat, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos täytteiden päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
 
 
 
 

 

6 kommenttia:

  1. Voi että nuo sun kiireettömät aamut kuulostaa ihanan rentouttavilta! <3 Mulla on niin pitkä aika siitä, kun olen viimeksi saanut kokea vastaavaa :D Tuo piirakkaohje menee joka tapauksessa toteutukseen, näyttää niin herkulliselta. Samalla toteutukseen menee myös tuo osuus "kiireettömästä aamusta" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiireettömät aamut ovat ihania! <3 Pitäisikin harrastaa niitä useimmin ja vain raivata itselleen se aika, koska ne pienetkin omat hetket ovat tärkeitä. Suosittelen sinullekin, Miia. <3 Toivottavasti tykkäät tuosta piirakasta, parsakaali ja Haloumi sopivat kyllä yllättävän hyvin yhteen. :)

      Poista
  2. Tää näyttää ihan hurjan hyvältä, pitäisiköhän testata heti tänään! Oih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, testasitko? :) Mä niin rakastan kasvispiirakoita! <3

      Poista
    2. Testasin tänään, eri pohjalla, tuoreella parsalla ja eri oliiveilla. :D Mutta hei noin periaatteessa tein samanmoisen. Jäin kaipaamaan vähän jotain "jytyä", muuten oli hyvää!

      Poista
    3. Tämä oli aika lapsiystävälliseen makuun toteutettu piirakka. :) Tuoreilla yrteillä ja vaikka toisella voimakkaan makuisella juustolla saisi varmaa vähän lisää potkua tähän?

      Poista

Kiitos kommentistasi!