tiistai 17. marraskuuta 2015

11 asiaa minusta -tiesitkö näitä?

  Sain Liebster Award haasteen tällä kertaa Marialta, kodikkaasta ja inspiroivasta Luomulaakso-blogista. Luomulaaksosta löytyy muun muassa mielenkiintoisia ja inspiroivia reseptejä, vinkkejä ekologisempaan elämään, tuotetestauksia ja kurkitus lapsiperheen arkeen. Käykää ihmeessä tutustumassa! Suosittelen lämpimästi tätä blogia, josta itsekin olen löytänyt monta kullan arvoista ideaa. Kiitos Maria haasteesta! <3 Tässä tulevat minun vastaukseni:

  1. Miksi ja milloin aloit kirjoittaa blogia?
Tätä nykyistä blogia aloin kirjoittamaan nyt 2-vuotiaan tyttären syntymän jälkeen. Halusin paikan, jonne tallentaa omia kuvia ja tuotoksia etenkin käsitöistä ja kokkailuistani. Halusin myös jonkin "oman jutun", jota voisin tehdä kotona vauvan päiväunien aikaan.
  2. Mikä elämässäsi on tärkeintä?
Perhe, ystävät, terveys.

  3. Oletko unelma-ammatissasi?
Olen opiskellut itselleni useamman tutkinnon, enkä itsekään oikein tiedä, mikä olisi SE unelma-ammatti. Pidän asiakaspalvelusta, haasteista ja luovuutta vaativista tehtävistä. Tällä hetkellä olen kotiäiti, mikä on ihanaa ja palkitsevaa. Välillä tasaista ja väsyttävää, mutta mihinkään en tätä vaihtaisi.

  4. Mitä ekologisuus sinulle merkitsee?
Sitä, että ajattele itseään ja muita, ympäristöä ja tulevaisuutta. Minulle ekologisuus on kierrättämistä, harkitsevaa kuluttamista ja valintoja mm. ruokakaupassa. Toivon, että lapseni saa tulevaisuudessakin uida puhtaassa järvessä ja kulkea saasteettomassa luonnossa.
Kierrätän itse niin paljon, kuin vain pystyn ja ostan usein second-handia. Valtaosa otimme huonekaluista on peräisin 50- ja 60-luvuilta ja suurin osa astioistamme on peräisin monen sukupolven takaa. Myös omissa vaatteissa ja kodin tekstiileissä suosin jonkin verran käytettyä. Kodinhoidossa ja kosmetiikassa pyrin käyttämään luontoystävällisiä tuotteita. Silti on joitain juttuja, joista tiedän, että voisin valita toisin, mutta valinta hankaloittaisi omaa elämääni. Ekologisuus on minulle aikalailla paljon pieniä tekoja.

Täytyy myöntää, että olen aikamoinen kirpparihai. Tästä aiheestahan voisi joskus kirjoittaa vaikka oman postauksensa?
  5. Lempikirjailijasi?
Niitä onkin monta! Rakastan jännityskirjallisuutta ja luen paljon Mary Higgins Clarkia, Liza Marklundia, Nicci Frencia, Maria Langia... Vastapainoksi täytyy tosin lukea jotain kepeämpää kirjallisuutta, jottei kaikki yöt mene mysteerejä ratkoessa. ;)
Luen myös kasvatukseen, kädentaitoihin ja hyvinvointiin liittyviä teoksia, joista on hankala nimetä yksittäisiä kirjailijoita.
  6. Jos saisit hemmotella jotakuta yhden päivän ajan, kuka se olisi ja miksi?
Ihan mielelläni hemmottelisin vaikka itseäni! :D Kuten olenkin jo maininnut syksyn harmaus pistää ramaisemaan, ja nyt pieni tavallisesta arjesta poikkeava päivä tekisi terää. Yhtä hyvin voisin kyllä hemmotella myös puolisoani, äitiäni tai hyvää ystävääni -He kaikki ovat hemmottelun ansainneet. <3
  7. Harrastuksesi?
Tärkeä harrastus on tietenkin tämä blogi. Sen lisäksi liikun, luen ja askartelen. Ruoanlaittoa en oikein laske harrastukseksi, sitä kun kuitenkin on tehtävä päivittäin. Siihen kuitenkin käytän aikaa,  pyrin tekemään arkisesta kokkailusta mielenkiintoista uusia reseptejä, makuja ja raaka-aineita testaamalla.

 
  8. Millaisista elokuvista pidät?
Pidän draamasta ja jännityksestä, sekä romanttisista komedioista, joiden parissa voi heittää aivot narikkaan.
  9. Mitä kodinkonetta ilman et haluaisi elää?
Pyykinpesukonetta! Kauhistuttaa pelkkä ajatuskin mustikka- ja banaanitahroista ja siitä pyykkimäärästä, jota jo 3-henkisessä perheessä tulee. Ilman pyykkikonetta urakka olisi mahdoton!

 
  10. Mainitse 3 asiaa, joista olet kiitollinen?
Sama kuin kysymyksessä numero 2: Perhe, ystävät, terveys.
  11. Oletko viherpeukalo?
Ikävä kyllä en, vaikka niin toivoisin olevani, ja olenpa sitä pienen ikäni yrittänytkin olla. :D

 
  Liebster awardsin säännöt:
  Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
  Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
  Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
  Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

  Koska haaste on kiertänyt blogeissa niin paljon, en nyt(kään) haasta ketään. Mukavaa viikon jatkoa kaikille! Yllättikö joku vastauksistani? :)

8 kommenttia:

 1. Näitä on kiva aina lukea kuin myös tehdä! :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon ite laiska tekemään haasteita mutta niitä on kyllä kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, minäkin tykkää lukea myös muiden haasteita! :)

   Poista
 3. Näitä haasteita on todella mukava lukea :) p.s. ihanat kuvat sun blogissas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kiva jos kuvat ovat onnistuneita, tämä vuoden aika hieman aiheuttaa haastetta kuvaamiselle... :)

   Poista
 4. Kiitos, kun vastasit. Oli mukava oppia sinusta taas vähän lisää. :) Ihanaa iltaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun haastoit! <3 Haastepostaukset lukeutuu minun lemppareihin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!