sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Helppoa kehon kotihuoltoa (sekä ale-vinkki!)*


Aiemmin tänä syksynä kirjoittelin hieman kehonhuollosta -tai lähinnä siinä, miten itselläni tämä hyvinvoinnin osa-alue on ollut aika hunningolla. Tämän myötä tutuksi ovatkin tulleet erilaiset lihasjännitykset, jumit ja kivut. Kuinka moni teistä voi tähän samaistua? Veikkaukseni on, että aika moni. Sen sijaan, että jatkossakaan turvautuisin tämän enempää särkylääkepakettiin tai hierojaan, otin helpot ja halvat kotikonstit käyttöön.

 
Omat treenini kuntokeskukselta ovat siirtyneet kotoisaisti olohuoneeseemme tai lenkkipoluille. Myös kehonhuollon suhteen, jonka olen aloittanut rullailuharjoituksilla. Foam Roller on rulla, jonka päällä on helppo itse hieroa lihaksia ja lihaskalvoja. Sain Grid foam rollerin blogiyhteystyön kautta Joogatarvike.fi:stä , josta löytyy kiva valikoima joogaan, pilatekseen ja kehonhuoltoon liittyviä välineitä.

 
Grid foam rollerissa on nimesä mukaisesti ristikkokuvio, joka simuloi sormenpäitä, peukaloita ja kämmeniä. Foam rollerilla on myös positiiviset vaikutukset verenkiertoon, kireisiin lihaksiin ja aineenvaihduntaan. Omat venyttelytuokioni olen tehnyt niiden vinkkien avulla, joita muutamilta ohjatuilta rullailutunneilta syksyllä sain. Myös googlettelemalla löytyy monta hyvää kuvallista ohjetta ja videota, joista opettella rullailutekniikkaa. Rullailutreenia voi tehdä lähes jokaiselle kehon lihakselle ja se on helppo toteuttaa vaikka tv:tä katsoessa.

 
Alkuun olen aloitellut Grid foam rollerin käyttöä aika lyhyillä ja helpoilla harjoitteluilla. Jo vartin mittaisella harjoittelulla oli kehoa rentouttava ja mieltä virkistävä vaikutus. Vartti päivässä on helppo järjestää omalle kehonhuollolle, etenkin, kun tiedostaa hyödyn, minkä siitä saa. Ja rullailu on niin mukavaa, että sen parissa saa huollettua kehoakin vaikka tunnin ajan, ihan huomaamatta. Alussa rullan käyttö saattaa olla (kivan) kivualista, mutta harjoittelun myötä helpottuu.

 
Vinkkinä muuten sellainen, että Joogatarvike.fi:ssä vietetään Black Fridayta 27.-29.11. Eli vielä sunnuntain ajan kaikki tarvikkeet ovat -15% koodilla "BLACKFRIDAY".
 
Kiinnostuitko Grid foam rollerista tai muusta Joogatarvikkeen tuotteesta? Siinä tapauksessa kannattaa pysyä kuulolla, sillä pian on luvassa teemaan liittyvä arvonta. :)

*sponsoroitu

3 kommenttia:

 1. Tennispallolla saa vielä paremmin jumit auki, ja pääsee käsiksi trigger-pisteisiin, mihin ei rullalla pääse :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Emmi! :) Aion todellakin testata tuota tennispalloakin, koska rullan käytön myötä olen havainnut, että niitä jumeja todellakin löytyy... Mukavaa loppuviikkoa! :)

   Poista
  2. Ollaan pilatestunnilla tehty paljon kehonhuoltoa ja siellä just tennispallollakin. Meijän ohjaaja kuka on myös fysioterapeutti vannoo sen pallon nimeen. Ja käytön myötä kyllä itsekin :-) Samoin sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi!