torstai 12. marraskuuta 2015

DIY: Valkaistut kävyt



 
Aika monen muun tavoin minäkin haksahdin askarteluvillitykseen -nimittäin käpyjen valkaisuun! Ja kylläpä vaan kannatti haksahtaa, kloriitilla vaalennetut kävyt ovat nimittäin kauniita ja luonnollisen valkaistun näköisiä. Aiemmin olin suunnitellut maalaavani kävyt valkoisella spraymaalilla, mutta kyllä nämä ovat kivamman näköisiä.
 
 
Tämä on myös hyvin edullinen tapa askarrella. Kävythän eivät luonnosta keräämällä maksa mitään ja pullo Pirkka-kloriittia taisi maksaa alle puolitoista euroa.
 
Valkaisu toimii niin, että kävyt puhdistetaan roskista, asetellaan astian pohjalle ja päälle kaadetaan kloriittia.  Tämän jälkeen asettelin käpyjen päälle muovin "kanneksi". Muovin päälle laitoin vielä lautasen painoksi, koska muuten kävyt kelluvat kloriitin pinnalla.
Kävyt saivat olla nesteessä reilun vuorokauden ajan, jonka jälkeen huuhtelin ne kevyesti. Kuivatteluun sitten saakin käyttää aikaa -omani kuivuivat kirjahyllyllä sanomalehden päällä yli viikon, ennen kuin otin ne käyttöön.
 
 
Kävyistä on somisteeksi vaikka mihin. Meillä ne päätyivät vanhaan hillopurkkiin valojen kanssa. Näyttää illalla aika kivalta. Taidan valkaista toisen satsin käpyjä joulukuusen koristeeksi. :)
 
 

24 kommenttia:

  1. Todella kivan näköisiä! Taitaa metsässä kävyt olla turhan märkiä tällä hetkellä, kuivattamiseen menisi aluksi varmaan hyvä tovi (vai tarvitseeko edes olla kuivia?). Nämä voisivat olla todella makean näköisiä joulukuusessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten tullut ajatelleeksi, että toimiiko märkiin käpyihin? Hitaasti nämä kyllä kuivuvat, enpä olisi uskonut. Kuusenkoristekäpyihin sopisi vielä jokin kaunis nauha ja ehkä pikkaisen kultahilettä, tai muuta bligblingiä. ;)

      Poista
  2. Kivannäköisiä:) Noita minäkin suunnittelin tekeväni, kunhan ennättäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä saa jos millaista koristetta ja asetelmaa aikaiseksi. :)

      Poista
  3. Kiva idea, ihanasti tuo tunnelmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Luonnonmateriaalit ovat jotenkin lempeitä ja tunnelmallisia. :)

      Poista
  4. Hih, kaikkea sitä keksitään. :) Hienon näköisiä!

    VastaaPoista
  5. Hauska nähdä miten nämä askarteluvillitykset oikein leviävät.Omaa postausta tehdessäni en osannut arvatakaan tulevaa käpyjen suurta suosiota.Hyvältä näyttävät teilläkin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyn mittaan alkoi niin monella askartelupalstalla vilisemään valkeita käpyjä, että oli se pakko itsekin testata. :) Ja vielä vaan pitää saada näitä lisää!

      Poista
  6. Ihania tuli ♡ Mulla on myös projektina tää sama,kävyt on jo hankittu kuin myös kloriitti, pitäisi ne vielä kylpyyn laittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea! <3 Kirjoittele sitten postausta, millaisia tuli! Haaveilen, että löytäisin vielä oikein isoja käpyjä valkaistavaksi. :)

      Poista
  7. Ihana idea ! :) Pakko kokeilla ittekki jos onnistuisi :)

    VastaaPoista
  8. Tuota täytyy kokeilla, näyttää niin kivoilta! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  9. Voi ku kivan näköisiä! Mulla onkin tuola satsi käpysiä odottanut monta viikkoa että mitä niille keksisin tehdä :) Mä rehaan aina kaikenmaailman risuja ja käpyjä metsä retkiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. että on kohtalotovereita: täälläkin jemmaillaan mm. käpyjä ja kaiken maailman risuja. :D Niitä on kuitenkin kiva olla varalla, kun askarteluinspis iskee. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!