maanantai 23. maaliskuuta 2015

Öljyistä lisäboostia kauneudenhoitoon

 
Olen öljyjen ystävä ja niiden suurkuluttaja. Tällä hetkellä eniten kuluu kookos-, oliivi- ja manteliöljyjä, niin ulkoisesti, kuin sisäisesti. Olen todennut niiden hellivän ihoa ja keksinyt monia eri käyttötapoja. Perusruoanlaittoon käytän kotimaista rypsiöljyä. Ihon puhdistukseen, yövoiteena ja aamupuurossa toimii kookosöljy. Manteliöljyä käytän vartalovoiteen tapaan. Oliiviöljy on aika ykkösjuttu kuiville kynsinauhoille ja hiuksille. Risiiniöljystä tehohoidon tapaan kirjoitin TÄSSÄ postauksessa ja saman tyyppisestä kookosöljyn käytöstä TÄÄLLÄ.


Yki kikka mitä, kuivalle iholleni ja hiuksilleni olen käyttänyt, on lisätä öljyäjä valmiisiin kosmetiikkatuotteisiin. Oletko joskus esimerkiksi ostanut hoitoaineen, jonka teho ei ollutkaan riittävä? Minä olen. Sen sijaan, että olisin viskannut aineen pois, olen lisännyt siihen oliiviöljyä antamaan lisätehoja. Tätä konstia käytin myös joskus, kun budjetti ei sallinut kuin edullisimman ja ei-niin-hoitavan tuotteen kustantamiseen.

 
Myös vartalonhoidossa manteli- tai oliiviöljy tavalliseen kosteusemulsioon sekoitettuna on lyömätön juttu. Iho saa kosteutta sekä hoitoa. Emulsion kanssa öljyt myös imeytyvät ihoon paremmin kuin yksinään. Käytin tuota konstia läpi talven, ja oli varmastikin ensimmäinen vuosi pitkiin aikoihin, kun ihoni voi näin hyvin. <3
 

6 kommenttia:

 1. Täällä kanssa yksi öljyjen suurkuluttaja! Eipä ole tullutkaan mieleen että niitä voi tosiaan lisätä myös valmiiseen kosmetiikkaan, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muitakin "öljyfaneja" löytyy! Olen huomannut, että öljyt tehoaa hyvin esim. kosteusemulsion kanssa, jos on kuivuuteen taipuva iho. Pitäisikin taas löytää joku uusi, kokeilemisen arvoinen öljy. :)

   Poista
 2. Hyvä vinkki tuo öljyn lisääminen valmiiseen kosmetiikkaan, eipä oo tullut mieleen :) Muksaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika kätevä juttu, ja aineetkin voi sekoittaa vaikka kämmenellä, eikä tarvitse mitään erillistä astiaa. :) Kivaa viikon jatkoa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!