maanantai 20. heinäkuuta 2015

Deodoranttitesti, osa 2.

Jo parissa aiemmassa postauksessa olen kertonut kokemuksistani luonnonkosmetiikan dödöjen suhteen. Toukokuussa testasimme mieheni kanssa paria laveran deodoranttia. Sitä ennen olin tutustunut Born to Bio -sarjaan dödöineen. Testissä omakohtaiset kokemukseni olivat aika tasavertaisia kummankin tuotteen suhteen: mukavan tuoksuisia, hellävaraisia ja tehokkaita perusarkikäyttöön, mutta kovemmassa treenissä teho ei riitä.

Nyt pääsin testaamaan taas paria deodoranttia. Itseasiassa kävikin hyvä tuuri, koska Laveran Fresh 24h Deodorantin voitin eräästä Facebookin arvonnasta. Mádaran Bio-Active deodorantin sain testattavaksi Biodellyltä. Tuotteiden testaaminen onkin välillä hauskempaa, kun voi vertailla kahta samankaltaista tuotetta keskenään.
 
 
Laveran deodorantti on ulkonäöltään raikas, eikä juuri eroa ns. tavallisista deodoranteista. Tuoksusta tulee ensimmäisenä sanana mieleen puhdas. Dödö sisältää luomusitruunaruohoa, sinkkiä ja virkistävää luomuminttua, jotka nekin ovat varmasti osasyyllisiä miellyttävään tuoksuun. Laveran deo on alumiinisuolaton, NaTrue-sertifioitu ja vegaaninen. Herkkä ihoni piti tästäkin Laveran tuotteesta. Kirvelyä tai kutinaa ei ilmennyt missään vaiheessa.
 
 
Mádaran Bio-Active Deodorant oli ensikosketukseni koko Mádaran tuoteperheeseen. Tarkemman perehtymisen jälkeen löysin Biodellyn Mádaran valikoimasta jos minkälaista mielenkiintoista tuotetta. Bio-Active Deodorant on ulkonäöltään ennen kaikkea tyylikäs. Pidän vihreävalkoisesta-pakkauksesta ja sen mainiosta muotoilusta. Kerrankin deodoranttipullo, jonka voi laskea pöydälle pystyyn sen heti kaatumatta. :) Arvostan.
Tuotteesta  kerrotaan, että se sisältää "luonnollisia anti-bakteerisia ainesosia ja palmuruusun eteeristä öljyä". Näiden sanotaan vaikuttavan hien hajua vähentävästi, sekä hien hajua aiheuttavia bakteereja ehkäisevästi. Tuoksu onkin miellyttävä, kukkaisen raikas ja mieto, aivan kuten sen esittelyssäkin lukee. Alumiiniton, vegaaninen ja ecosert-sertifioitu deodorantti tuntuu levittäessä iholle mukavalta. Koostumus vaikuttaa hoitavalle ja voidemaiselle, vaikka onkin perinteinen roll-on.
 
 
Oma nenäni aisti Laveran ja Mádaran deodoranteista aika paljon yhtäläisyyksiä. Kumpikin tuoksuvat miedolle ja raikkaalle. Kummassakaan ei ole mitään, mikä ärsyttäisi. Käytössä Mádaran deodorantin tuoksu tuntui hieman voimistuvan.

Kesän ainoat hellepäivät osuivat juuri keskelle deodoranttitestiäni, joten mikäs sen mukavampaa. Dödöt pääsivät heti koetukselle lähes ääriolosuhteisiin, koska noina päivinä lähestulkoon asustelin ulkona ja asuntommekin oli kuuma kuin mikä. Ja kuten arvata saattaa, hikihän siinä tulee.
 
Kuinka dödöt sitten toimivat? Tässä testissä kävi aikalailla niin kuin edellisessäkin: peruskäytössä kumpikin toimivat ihan niin kuin pitääkin, mutta kun hikoillaan oikein kovasti, sai dödöjä käydä lisäilemässä päivän mittaan. Tavallisessa arkisessa ja vähän hikoilua aiheuttavassa hommassa nämä ovat ihan huipputuotteita, ja kumpainenkin löytyy kaapistani varmasti jatkossakin.
 
Supertehokkaan luonnonkosmetiikan deodorantin metsästys jatkuu vielä, jos sellaista nyt on olemassakaan. Vähän olen pohtinut sitäkin, minkä verran hikoilua deodorantin tulee yleensä pitää? Normaalistihan oikein kovasti hikoillessa peseydytään kuitenkin. Mitä te käytätte ja mitä suosittelette?

 

6 kommenttia:

 1. Luonnondödöt ollut mietteissä - jotakin olen joskus testannut, mutta hajuja se ei pitänyt niin asia jäänyt taka-alalle :) Itse asiassa dödön tarkoitus itselleni on juurikin hajun loitolla pitäminen. En ole tainnut koskaan ajatellekkaan, että se estäisi hikoiluani :) Tosin hien kunnolla "valuminen" on harvinaista minulle - hyvä jos saunassa valuu hikeä :) (Ehkä tarttisi juoda enemmän nestettä ja liikkua aktiivisemmin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin testailut vielä jatkuu. :) Jännää, miten toiset toimii ja toiset ei. Mukavaa illan jatkoa Katja! :)

   Poista
 2. Vitsi nää olis hyviä kun itselläni niin herkkä iho kainalossa ettei kestä kaikkia deodarantteja :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä testaamaan luonnonkosmetiikan deoja, jos iho ei tahdo kestää. Itsekin vasta nyt huomaan kunnolla eron, kun olen enemmän siirtynyt luonnonkosmetiikkaan. Kivaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista
 3. Madara täällä testissä, Laveran dödöjä en olekaan ikinä kokeillut. :) Tuon Madaran osalta odotukset on korkealla, jännää nähdä miten toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madara oli niin mukava tuttavuus, että varmasti tulen tutustumaan sarjan muihinkin tuotteisiin. :) Toivottavasti pääsen pian lukemaan myös sinun kokemuksistasi. :) Ihanaa iltaa, Tiia! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!