maanantai 27. heinäkuuta 2015

Herkutellaan tuorejuustobrowniella

 
Pahoin pelkään, että nämä koleat ja sateiset päivät alkavat näkyä vyötäröllä. Aika usein löydän nimittäin itseni keittiöstä testaamasta uusia reseptejä, tai leipomasta muuten vaan. Ei siinä, kyllä minun mielestäni herkuttelu kohtuuden rajoissa on sallittua. Omalla kohdallani vaan aktiivinen liikkuminen on kesän aikana jäänyt unholaan. Heinäkuussa en ole käynyt kuntokeskuksella kertaakaan, kesäkuun kerrat voi laskea yhden käden sormilla. Kävelylenkkejä kuitenkin olen tehnyt ja välillä jumppaillut hiekkalaatikon reunalla. Tänäkin aamuna reippailimme tytön kanssa metsässä. Herkuteltiin mustikoilla ja löydettiinpä muutama kantarelli.
 

 
Saa nähdä, mitä syksy tuo tullessaan liikunnan parissa. Sopimukseni kuntokeskuksessa päättyy ja vielä aprikoin jatkon suhteen. Olisin valmis vaihtamaan johonkin edullisempaan vaihtoehtoon tai aloittamaan säännöllisen kotijumpankin. Toisaalta, olen kyllä viihtynyt ja nauttinut kuntosalista sekä ryhmäliikuntatunneista. Aika näyttää kuinka teen, kun ajatukset saavat rauhassa muhia.
 
Liikunta-aiheen vastapainoksi voisin jakaa ihanan tuorejuustobrownien reseptin, jota eilen valmistimme. Resepti on alun perin Valion sivuilta ja muokkailin sitä hieman.
 
 
Vaniljainen tuorejuustobrownie
 
200 g suklaata (käytin tummaa sekä valkosuklaata)
150 g voita
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 kanamunaa
                                 

Pinnalle:
1 rasia vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
 
Sulata voi ja sekoita siihen paloiteltu suklaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voi-suklaaseos siihen. Sekoita kolmen kananmunan rakenne rikki ja lisää taikinaan. Sekoita seos varovaisesti tasaiseksi.
 
Kaada seos taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Yleensähän browniet tarjoillaan paloina leivoksen tapaan. Minä puolestani käytin pyöreää piirakkaavuokaa, kun tykkäsin tehdä tämän pyöreän mallisena.
 
Tämän jälkeen sekoita tuorejuusto ja kananmuna keskenään. Vältä vatkaamasta liikaa. Lusikoi seos taikinan pintaan ja kuvioi veitsen kärjellä.
 
Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä. Omasta mielestäni brownies on kuitenkin parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
 

 
                                                                                                                                                                                                                                             
                                                     
                                       

 

14 kommenttia:

  1. Herkullinen brownie, on varmasti pakko testata. Minä tykkään käydä ryhmäliikuntatunnilla zumbaamassa ja se on onni, kun voi maksaa kertamaksun, niin ei tule mitään pakkositoutumisia. Pari kertaa olen ollut juoksemassa, joten ei niitä liikuntahetkiä niin ole kovin saatu aikaiseksi, mutta syöpöttelyhetkiä kylläkin. Kyllä se tästä tasaantuu, kunhan työt alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella maukas, varmasti teen tätä toistekin. :) Zumbaa voisin itsekin joskus kokeilla, vaikka olen karttanut kaikkia tanssillisia ryhmäliikuntatunteja. Eihän sitä tiedä, vaikka innostuisin, kunhan kokeilen. :)

      Poista
  2. Oi nam, näyttääpä hyvältä! Pitää joskus kokeilla :)

    -Anna

    VastaaPoista
  3. Kesälomalla on tullut herkuteltua, kääks :) No syksyllä on hyvä ottaa taas terveellisemmät elämäntavat käyttöön ja minunkin pitää lisätä liikuntaa :) Herkullisen näköinen ohje, täytyykin kirjoittaa ohje muistiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin uskon, että kyllä tämä taas tästä. Nautitaan nyt vielä kesästä. :) Brownien ohje ON herkullinen. :)

      Poista
  4. Tulin just lomamatkalta ja joka ilta tuli syötyä herkkuja, mutta sellaista se lomalla on :D. Tämä herkkukin näyttää todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lomalla pitääkin nauttia, eikä olla niin ehdoton. :) Sitä perusarkea riittää kyllä. Kiitos, hyvältä tämä herkku maistuikin! :)

      Poista
  5. Pakko olla aivan mielettömän hyvää, nyt iski kyllä hirmuinen nälkä. <3

    VastaaPoista
  6. Herkulliselta näyttää...:). Liikunnan suhteen itse olen huomannut sen, että kotijumpat toimii varsin kehnosti kohdallani. Ei saa aikaiseksi kotona, vaan paremmin tulee tehtyä muualla ja jonkun ohjaamana. Silti aina kuvittelen että jos kotona kuitenkin jotain teksin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, samaa on täällä ollut havaittavissa. Joitain jumppasarjoja ja lyhyitä juttuja kyllä viitsin tehdä, esim. jonkin videon tahtiin. Ohjatulla tunnilla kyllä tulee tehtyä koko aika tehokkaasti, eikä kotityötkään ole näköpiirissä... :)

      Poista
  7. Mun oli pakko alkaa herkkulakkoon. Syytän mälsää kesäsäätä :D Mutta tätä herkkua voisin kokeilla syksyllä, kun on kumisaapaskelit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin piti alkaa herkkulakkoon, mutta niin on taas vaniljatuorejuusto jääkaapissa odottamassa. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!