perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kevyt ja maukas basilikapasta


Koska tänään aamupäivä retkeiltiin ja grillailtiin makkaraa, oli päivälliselle mukava kokata jotain vähän kevyempää. Kirjoitin tämän basilikapastan ohjeen ylös aikapäiviä sitten ja tänään pääsin vihdoin siitä nauttimaan, alkuperäistä reseptiä hieman muunnellen. Pasta sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi grillatulle kalalle, mutta minä nautin siitä eniten ihan tällaisenaan. Basilika onkin ehdoton lempiyrttini, joka sopii ruokaan kuin ruokaan.
 
Pähkinäinen basilikapasta
 
500 grammaa pastaa
 
100 grammaa mozzarellaa aivan pieneksi paloiteltuna
 
Basilikakastike:
2 dl basilikaa silputtuna
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl auringonkukansiemeniä ja hasselpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
n. 1/4 dl sitruunamehua
merisuolaa
mustapippuria
2 rkl kiehuvaa vettä
2 rkl voita
 
Keitä pasta ohjeen mukaan. Sillä välin, kun pasta kiehuu, valmista basilikakastike.
 
Laita kulhoon basilika, oliiviöljy, auringonsiemenet, pähkinät, mausteet, sitruunamehu ja pilkottu valkosipuli. Soseuta kastikkeeksi esim. sauvasekoittimella. Lisää voi kiehuvan kuumaan veteen, anna sulaa ja lisää kastikkeeseen.
 
Sekoita raastettu/paloiteltu mozzarella pastan kypsän ja valutetun pastan sekaan. Kaada basilika kastike kuuman pastan päälle ja sekoita.
 
Raasta valmiin pasta-annoksen päälle vielä mustapippuria myllystä ja koristele basilikan lehdillä, pähkinöillä ja siemenillä. Kesäillan täydellinen, kevyt, mutta maittava ateria on valmis.
 
 
 
 

7 kommenttia:

  1. Näytää hyvälle pasta! Joskus voi tehdä pastaa ilman kovin raskaita lisukkeita. Kiinnostuin tuosta edellisen postauksen kirjasta myös! Kesälomalla kun on aikaa miettiä kaikenlaista jopa syntyjä syviä:) Iloista ja rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin kesäisin nämä helpot ja kevyet pastat on minun makuuni. :) Kiva, että kiinnostuit kirjasta! Toivottavasti saat siitä vinkkejä ja inspiraatiota. Minuun se ainakin kolahti. Mukavaa viikon alkua, jospa saataisiin aurinkoa! :)

      Poista
  2. Tässä tuli nälkä ja nukkumaan olin menossa. :D Ehkä pitää kaydä jääkaapin kautta, vaikkei siellä kyllä basilikapastaa olekaan. :) Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokapostaukset on niin petollisia, lähestulkoon aina niitä lukiessa tulee mielitakoja. :) Iloista viikon alkua ja uutta viikkoa! :)

      Poista
  3. NAM, kiitos hyvästä ohjeesta!Tälläistä en olekaan koskaan vielä kokeillut :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Pidin tästä niin paljon, että katsoin parhaaksi jakaa täällä. :) Aurinkoista viikon alkua! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!