maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kolme luksusluokan teetä



 
Vaikka lämpöisinä kesäpäivinä kylmää juomaa tulee juotua runsaasti pitkin päivää, tykkään joskus iltaisin rauhoittua hetkeksi aloilleni lämpöisen teekupin kanssa.
 
Ahkera kahvinjuoja minusta tuli viimeistään tyttären vauvavuoden aikana, kun sinnittelin hereillä yövalvomisten jälkeen. Iltaisin en kahvia kuitenkaan enää juo, vaan tee on silloin se minun juttu ja nautinto. Useimmiten mukistani löytyy ihan perinteistä maustamatonta vihreää teetä. Joskus ostan jotain maustettua ja silloin tällöin herkuttelen jollain oikein laadukkaalla teellä.
 
 
Teekauppa Chaya lähetti minulle maisteluun kolmenlaista laatua vihreä teetä. Jo pelkkä tuoksu näissä on todellakin aisteja hivelevä. Teelähetyksen saapuessa ei tarvinnut arvailla paketin lähettäjää -jo tuoksu sen paljasti.
 
 
Ihan ensiksi huomion kiinnitti Royal Green Tea. Kuten nimikin kertoo, kyse ei ole ihan mistä tahansa teestä. "Samppanjaa teen ystäville", kuten Teekauppa Chayan sivuillakin kerrotaan. Tämä vihreä tee on maustettu vadelmalla ja samppanjalla, joten odottaa voi vain herkullista makuelämystä. Mukana oleva hunajapensas tekee teen mausta vieläkin miellyttävämmän.
 
 
Myös Green Pear, niin ikään maustettua vihreää teetä oli raikas kokemus. Tästä vihreästä teestä löytyy mm. päärynän paloja ja ruusunlehtiä.
 
Viimeisimpänä meillä on nautittu vihreää teetä nimeltä Sencha Berry/Fig. Kirpeä makea juoma oli erinomainen valinta suklaiselle puolukkabrowniesille. Tämän vihreän teen maustamiseen oli käytetty mm. vadelmaa, mansikkaa, viikunaa, karhunvatukkaa ja pionin terälehtiä.
 
 
Oli muuten mukavaa vaihtelua tavalliseen arki-iltaan järjestää pienimuotoiset teekutsut omalla parvekkeella. Pientä luksusta arkipäivään, niitä mahtuu kuitenkin vuoteen aika monta.
 
Yllärinä paketissa oli vielä Idän kaunotar -teekukka. Sitä en vielä hennonut käyttää, vaan jätin odottamaan jotain spesiaalia tilannetta. Jos vaikka saisin houkuteltua toisen teen ystävän sitä kanssani maistelemaan. ;)
 
Teekauppa Chayan sivulta löytyy muuten paljon mielenkiintoista tietoa. Vinkkinä vaan niille, joita tee yhtään kiinnostaa. Jokaiselle tuotteelle on omat ohjeistuksensa haudutusaikojen ja lämpötilan suhteen. Tämä on kyllä kiva juttu, sillä itselläni on mennyt teen keittelyt joskus ihan metsään, kun en asiaan ollut lainkaan perehtynyt. Informaatiota löytyy myös teen historiasta , haudutusvinkkejä ja näin kesäaikaan varmasti käyttökelpoinen ohje jääteen valmistukseen .
 
 
Ihastuttava Greengate pikkuliina on saatu lahjaksi Designwest.fi: stä.
 

6 kommenttia:

  1. Ihana tuo teekuppi <3 täällä ollaan myös vihreän teen suurkuluttajia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On muuten second handia. :) Vihreä tee on ihan parasta. <3

      Poista
  2. Vihreät teet on ihania juomia <3 Kylmien iltojen ehdoton juttu villasukat&shaali harteilla&kuppi teetä ja hyvä kirja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, ihan parasta. <3 Ja syksymmällä sitten vielä kynttilän valoa, niin kyllä kelpaa. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!