tiistai 3. marraskuuta 2015

DIY Prinsessasäärystimet

 
Viikonloppuna puin säärystimiä jalkojani lämmittämään ja kuinka ollakaan, 2-vuotias tytär ilmaisi hyvin selkeästi, että "tahtoo samanlaiset!". Testasimme sitten, että mahtuuko viime keväänä mummin neulomat säärystimet enää jalkaan, ja niinhän siinä oli käynyt, että tiukkaa teki. Aika hurjaa, kuinka nopeasti vaatteet käyvät tämän ikäisillä pieniksi.
 
Tuossa tilanteessahan ei auttanut muu, kuin äidin kaivaa puikot ja langat esiin. Tytär valitsi (yllättäen! :) ) lankakopastani kimaltelevan Novitan Kide-langan. Asuukohan kaikissa pienissä tytöissä pieni prinsessa? :)
 
 
On jo aikaa, kun viimeksi neuloin ja tarkoitus oli saada pian valmista. Joten ohjeen kanssa päätin mennä sieltä, missä aita on matalin. Ei vaikeita kuvioita, palmikoita tai muutenkaan liikaa aivotyötä. Onneksi löytyi kuitenkin edes blingblingiä.
 
 
Neuloin pienet prinsessasäärystimet luomalla puikoille ensin 30 silmukkaa. Sitten suljettuna neuleena yksi oikein yksi nurin -neuletta muutama rivi, sopivan mittainen pätkä aina oikein neuletta ja ennen päättelyä taas muutama rivi joustinneuletta.
 
 
Säärystimet valmistuivat nopeasti muutaman teekupin ja hieman useamman suklaapalan voimalla. Innostuin myös tuosta välkehtivästä langasta niin, että samanmoisesta voisin neuloa tyttärelle vaikka neuletakin. Tällaiset miniväen vaatteet ja asusteet ovat selkeästi minun heiniäni, ja näissä on toivoa jopa saada työt valmiiksi. ;)
 
 

14 kommenttia:

  1. Niin suloiset! Olisivat hitti myös meillä. ;)

    VastaaPoista
  2. Söötit! Itse olen ehkä ensimmäistä kertaa oikeasti nauttinut neulomisesta tänä syksynä. Äitini puolen suvussa käsityötaidot ovat uskomattomat ja en ole aiemmin oikein innostunut jatkamaan perinnettä. Ehkä se tästä iän kanssa tulee :) Olen itseasiassa suunnitellut, että voisin alkaa kutomaan pikkuhiljaa pieniä neuleita ja villasukkia, jos vaikka tässä jossakin kohti tarve tulisi meillä.. ;)

    Ja vielä kun jaksaisi opetella sen kantapään teon, vielä ei ole inspiroinut niin paljoa! :D Ala-asteella kun kudottiin lapasia niin toinen oli todella löysästi tehty jättisuuri isolle miehelle sopiva ja sitten sen toisen kanssa kiristin ja se oli pienen lapsen mallia ja kyllä, silmukkamäärä oli sama... Edistystä siitä on tullut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienistä jutuista on helppo ja mukava aloitella. <3 Ja tiedätkö, olen neulonut villasukkia yli 20 vuotta ja silti joka ikinen kerta tarkistan, että kuinkas se kantapää menikään! :D
      Nuo vähän eri pari käsityöt on niin hauskoja muistoja! Ja miten voikaan tulla niin erilaisia, vaikka ohje ja menetelmä on täysin sama... :D Tsemppiä käsityöharrastuksen kanssa, kyllä se vaan vie mennessään, kun pääsee makuun. :)

      Poista
  3. Voi miten ihanat! Tällaiset mäkin varmaan oisaisin tehdä :D Täytyy laittaa puikot savuamaan ja tehdä tytöille pukinkonttiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea! Kyllä osaat, nämä on hyvin yksinkertaiset neuloa. :) Varmasti olisi mieluinen lahja!

      Poista
  4. Ihanat prinsessa blingbling säärystimet <3

    VastaaPoista
  5. Ehdottomasti asuu kaikissa pienissä tytöissä pieni prinsessa :D T. kahden pienen tytön äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän epäillytkin sellaista, ja niin se sitten tosiaan on. :D

      Poista
  6. Voi miten suloiset säärystimet trinsessalla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä tälle neidille oikein passelit säärystimet. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!