tiistai 10. marraskuuta 2015

Höyrytetyt kasvikset ja ihana hernepesto

 


 
 
 
Vaikka harmaa ja ankea keli eivät kannusta kuvaamiseen ulkona tai sensaatiomaisiin uusiin postauksiin, onneksi ruoasta löytyy juttua aina. Lämmin ruoka on kuitenkin valmistettava sen kaksi kertaa päivässä. Sen lisäksi on aamiainen, iltapala sekä vähintään yksi välipala. Ja ruoka myös maistuu minulle, aina. Pidän huolen myös siitä, että syödään riittävästi, koska liian vähäinen kalorinsaanti laskee vireystilaa niin lapsilla, kuin aikuisillakin.
 


 
Tänään kokeilin vähän erilaista kasvislisäkettä. Keitetyt ja höyrytetyt kasvikset kuuluvat meidän perheen suosikkeihin. Etenkin porkkanavadin pohjalta saa korjata yleensä vain rippeet. Ruoka.fi -sivustolta löysin idean hernepestoon, jota muokkasin oman makuni mukaan. Samalla höyrytin kasviksia Kitchen Timelta saamallani bambusta valmistetulla höyrykeittimellä. Hernepestosta tuli niin maukasta, että tässä teillekin kokeiltavaksi ohje:
 

Valkosipulinen hernepesto

2 dl pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
loraus rypsiöljyä
suolaa
pippuria
 
Kiehauta pakasteherneet kypsäksi. Jätä kattilan pohjalle tilkka vettä ja lisää murskattu valkosipulin kynsi. Hienonna seos. (Tämänhän tekisi kätevästi vaikka sauvasekoittimella, mutta halusin jättää hieman suutuntumaa, ja käytin perunasurvinta.) Lisää öljy ja mausteet. Sekoittele.
 
Hernepesto sopii erinomaisesti lisäkkeeksi, kuten meillä nyt höyrytettyjen kasvisten ja uunissa paahdettujen kanafileiden kanssa.
 

 
Kasvikset höyrytin aivan normaaliin tapaan; porkkanaa, vihreitä papuja ja kukkakaalia. World of Flavours -höyrykeittimeen  mahtuu kahden tason ansiosta isompi satsi kasviksia (tai esimerkiksi kalaa) kerrallaan. Sillä väliin  kun kasvikset kypsyvät höyryssä kaikessa rauhassa, voi valmistaa muun ruoan. Keitin on myös todella katseen kestävä: Yleensä pidän padat ja kattilat visusti kaapeissa, mutta tämän kyllä kelpaa jättää keittiön tasolle näkyviin. Ruoanlaitto on myös erityisen mukavaa kunnollisilla työvälineillä.
 

 
Vaikka valoa ja kauniita sävyjä ei nyt pihalla näykään, on tärkeää, että värejä löytyy lautaselta. Samalla tankataan tärkeitä vitamiineja. Ja odotetaan lunta, aurinkoa ja valkeutta. Kyllä ne vielä sieltä tulevat. <3

5 kommenttia:

  1. Tuollaisen höyrykeittimen olen aina halunnut, mutta syystä tai toisesta ei ole koskaan tullut hankituksi. Jospa kohta tulisi niin pääsisi tekemään tuollaisia kauniita annoksia. :) Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kätevä, kun mahtuu paljon kerralla. Ja tasaisesti vierekkäin, kun joskus höyrykattilassa kasvikset tuppasivat muussaantumaan miten sattuu... Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  2. Kuulostaapa hernepesto hyvältä! Täytyy testata! :)

    VastaaPoista
  3. oijoi näyttää hyvältä!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!