perjantai 6. maaliskuuta 2015

DIY: herkullinen hunaja-kookossiirappi

 
Aamupuuroni koostuu peruskaurapuuron lisäksi useista eri komponenteista. Yksi niistä kookosöljy, jota käytössäni muutenkin kuluu runsaasti. Satunnaisesti laitan puuron sekaan kookosöljyn sijasta hunajaa.
 
 
Instagrammin ihmeellisestä maailmasta (josta pikkubambinblogi myös löytyy) huomasin kookos-hunajasiirapin ohjeen, jota oli terästetty ripauksella sitruunaa. Olinkin jo jonkin aikaa kaivannut aamupuuroon jotain extremeä, joten ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, kokeilenko reseptiä vai enkö.
 
Hunaja-kookossiirappi
 
3 rkl kookosöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunamehua
 
Koska kookosöljy oli koostumukseltaan tiivistä, lämmitin sitä kattilassa aivan miedolla lämmöllä, kunnes se oli sulaa. Lisäsin mukaan hunajan ja sitruunamehun. Sekoitin kunnes koostumus oli tasainen. Näin nopeasti se valmistui.
 
 
Maku tässä siirapissa on aivan ihana! Sitruuna tuo muutoin makeaan siirappiin kivasti happamuutta ja kirpeyttä. Puuron lisäksi voisin hyvin kuvitella lisääväni tätä kupilliseen kuumaa teetä. Varmasti vie myös pahimman makean nälän mennessään.
 
 


4 kommenttia:

  1. Instan puolella näinkin ja ihastelin ❤️ Nam :) Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun niin moni blogituttu löytyy myös instasta! Mukavaa illan jatkoa ja alkavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
  3. Sinulla on aivan ihana blogi! Täältä sait uuden lukijan ja käy toki kurkkaamassa minunkin blogini :)
    ps. tuota ohjetta on aivan pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lemmi! <3 Ja tervetuloa mukaan! :) Tämä siirappi oli todella maukasta puuron kanssa, ja varmasti maistuisi myös esim. lettujen kera. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!