tiistai 31. maaliskuuta 2015

Keittiökosmetiikkaa: Itsetehty sokeri-kookoskuorinta



Olen hiljalleen siirtynyt synteettisistä kuorinta-aineista itsetehtyihin ja luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin. Kokeeksi valmistin itse sokeri-kookoskuorinta-aineen, ja jaan ohjeen ilomielin teillekin. Tämä kuorinta-aine on helppo ja nopeaa valmistaa, ja tarvikkeet siihen löytyvät varmasti useimmilta jo kaapista.

 
Kookosöljy hoitaa ja pehmittää ihoa. Samalla sokerirakeet kuorivat, mikä myös elvyttää ja virkistää ihoa. Kun kuollut ihosolukko on ihon pintakerrokselta pois, hoitavat aineetkin tehoavat ja imeytyvät paremmin. Etenkin talven jälkeen, kun iho on hautunut usean eri vaatekerran alla, kuoriva hoito voi normaalille iholle tehdä hyvää. Hoidettu iho on taas kirkkaampi ja sileämpi.

 
Pienen purkin lisäksi tarvitset sokeria, kookosöljyä ja elintarvikeväriä. Kaada kahteen eri astiaan sokeria ja lisää vesihauteessa juoksevaksi sulatettu kookosöljy. Koostumus saa olla helposti levitettävä, muttei liian jäykkä. Lisää toiseen seokseen pari tippaa elintarvikeväriä ja sekoita.

 
Anna seoksen jähmettyä tovi. Nostele sitten värjättyä ja värjäämätöntä kuorinta-aineseosta vuoronperään valitsemaasi astiaan. Näin saat aikaan raitoja. (Omat raitani eivät onnistuneet ihan niin hyvin, kuin olisin halunnut. Mutta nätti se on näinkin. :)) Astiaksi sopii mainiosta vaikka pieni pilttipurkki. Purkituksen jälkeen kuorinta-aine on valmis.

 
 
Mikäli innostuit itsetehdystä kosmetiikasta, pääset lukemaan lisää erilaisia ohjeita blogistani KEITTIÖKOSMETIIKKAA -tunnisteen alta.

17 kommenttia:

  1. Tänään juuri päivitin blogiani ja pohdin luonnonkosmetiikkaa.Tästä saankin ohjeen miten teen kuorinta-aineen itse.kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos tästä oli hyötyä. :) Antoisia hetkiä luonnonkosmetiikan parissa Aikku. :)

      Poista
  2. Mä just mietin, että voisi kokeilla tehdä itse kuorinta-aineen, kiitos vinkistä siis! Missä muuten säilytät tota? Huoneenlämmössä vai jääkaapissa? Ja onko ihan tavallista sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallista sokeria käytin tuohon. Säilytän kaikkea itsetehtyä kosmetiikkaa jääkaapissa, niin myös tätä. Voisin lisätä sen tuohon tekstiinkin. Hyvä, kun kysyit. :)

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa ihanalta, kookos on niin <3 Söpö purkki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. <3 Kookosöljy on todella monikäyttöinen tuote. :)

      Poista
  4. Tämä on hyvä ohje ❤️ Täytyykin kokeilla ja mainio lahjaideakin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ihan totta, söpössä purkissa tämä on mainio lahjaidea, vaikkapa äitienpäiväksi. :)

      Poista
  5. Hei kiitos ohjeesta! Seuraankin sua tuolla instassa. Ihana blogi, tykkään!! :) Käy toki vastavierailulla jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda! Tulen toki vastavierailulle. Blogilistani kaipaakin lisää luettavaa. :)

      Poista
  6. Hmm, mielenkiintoinen ohje! Olen pikkuhiljaa alkanut kiinnostua itsetehdystä kosmetiikasta, joten pitää hieman pähkäillä, mitä tekisin ensimmäisenä.

    Kiva blogi sinulla eli uusi lukija täällä hei vaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ainakin niin helppo juttu valmistaa, että varmasti onnistuu kaikilta: :)

      Ihanaa, kun löysit blogiini! Tervetuloa mukaan! :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Säilytän näitä itsetehtyjä kosmetiikkajuttuja pari kolme viikkoa. :)

      Poista
  8. Tätä pitää joskus kokeilla! Ihana lahjaidea.

    VastaaPoista
  9. Kiitos, kun kävit linkittämässä tämän! En enää muistanut tätä, vaikka olin näköjään kommentoinutkin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!